Laajenevan saumanauhan käyttö

Sinun tarvitsee vain avata rulla ja painaa saumanauha paikalleen. Ei tahmaa, ei vaadi tasoitusta, eikä jätä ryppyjä. Rullalla oleva saumanauha on kätevä oikotie ovien ja ikkunoiden tiivistämiseen.

Vaikeusaste
Vie aikaa
10 minuuttia
Hinta
15 euroa

Johdanto

Saumanauha on hyvä vaihtoehto saumapistoolilla pursotetulle kumisaumalle. Saumanauha on kokoon puristettua keinokuitua. Nauha laajenee, kun avaat rullan. Esimerkiksi ikkunan ja tiiliseinän väliseen rakoon asennettu saumanauha suojaa tehokkaasti sateelta ja tuulelta.

Silloin ei tarvitse hallita saumapistoolin puristusta tarkasti tai siloitella saumaa erikseen. Saumanauha hoitaa koko homman.

Saumanauha laajenee nopeasti, joten sitä kannattaa viilentää jääkaapissa tai pakastimessa ennen aloittamista. Silloin nauha laajenee hitaammin, jolloin sinulla on hyvin aikaa asettaa se seinän ja karmin väliin.

Saumanauhan toisella puolella on liimapinta. Liima on niin tarttuvaa, että suojakalvoa kannattaa irrottaa työn edetessä vähitellen. Silloin nauha ei tartu muualle kuin ikkunan tai oven karmiin.

Ovien ja ikkunoiden saumaunauhoja on saatavana eri leveyksinä ja useissa eri väreissä, joten ne saa sopimaan hyvin yhteen kodin muiden saumojen kanssa.

Laajenevan saumanauhan ainoa haittapuoli on hinta, sillä se on paljon kalliimpaa kuin saumausmassapatruunat.

Ohjeet

1

Leikkaa rullan päästä pieni pala pois. Ensimmäiset pari senttiä on puristettu yhteen rullan pitämiseksi suljettuna ja heitetään pois. Viileässä säilytetty rulla alkaa laajentua hitaasti.

2

Paina saumanauha karmin ja seinän väliin. Liimauspinnan on oltava ikkunankehystä kohti, ja suojakalvoa poistetaan sitä mukaa, kun nauhaa rullataan ulos.

3

Paina nauha paikalleen lastalla. Sen avulla nauha on helpompi saada oikealle paikalleen kuin sormilla.

4

Jatka seuraavalle sivulle (tässä ylhäällä). Kulmassa on tärkeää, että molemmat päät osuvat toisiinsa ilman rakoa.

5

Valmis sauma! Saat tiivistettyä ikkunan hetkessä. Saumanauha laajenee muutamassa minuutissa ja on sitten täysin tiivis. Jos olet huolellinen, saumasta tulee siisti ja tasainen. Eikä sinun tarvitse odottaa sen kuivumista.

Video

VINKIT: Pakasta laajentuva saumanauha

Video

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.