Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

10 tärkeää asiaa terassin rakennuksesta

Tulosta Tallenna artikkeli

50 €:n ristilinjalaser ei toimi auringonvalossa. Tee Itse -lehden päätoimittaja Søren Prien oppi tämän ja monta muuta hyödyllistä asiaa käyttäessään kaksi kesälomaviikkoaan 66 m2:n puuterassin rakentamiseen.

Valmista tuli! 66 neliömetriä upeaa puuterassia.

”Opin jotain joka kerta”

Olen ollut nikkari jo monta vuotta ja rakentanut vuosien varrella kaikenlaisia asioita kotiimme. En kuitenkaan koskaan ole rakentanut isoa terassia. Vaikka tunsin itseni valmiiksi hommaan, aina oli jokin asia, joka oli mietittävä läpi, ennen kuin työhön kannatti tarttua.

Kun terassi lopulta oli valmis, sain upean terassin lisäksi paljon hyvää mieltä siitä, että olin jälleen oppinut jotakin uutta.

1. Hyvä työkalu

Tämän kaltainen iso hanke on tervetullut tilaisuus ostaa uusia työkaluja. Omistin vain akkuruuvikoneen, ja koska nyt porattavaa ja ruuvattavaa tulisi paljon, ostin tehokkaan 18 V:n laitteen, jolla selviää 137 ruuvista kertalatauksella.

IDEA: Testissa 18 V:n porakoneetruuvinvaantimet

2. Laser toimii vain öiseen aikaan

Korkeuserot kulmasta kulmaan olivat ilmeisen suuret, joten olin hyvin jännittynyt, kun asetin vastahankkimani ristilinjalaserin keskelle aluetta merkitäkseni korkeuden koko matkalta. Takaisku olikin kova, kun lasersäde ei auringosta johtuen näkynyt kuin 30 cm:n päähän.

Kokeilin uudelleen klo 22. Nyt säde ylsi 10 metriin, ja selvisi, että korkeuseroa oli 17 cm!

3. Hae puutavara itse

66 neliön terassiin menee paljon lautaa, joten ajattelin aluksi tietenkin tilata ne kotiin toimitettuna. Päädyin kuitenkin ajamaan puutavaraliikkeeseen ja noutamaan puun itse. Tämä oli viisas valinta, sillä hylkäsin noin kolmanneksen esiin nostelemistani laudoista.

Jotkin olivat todella vääriä, toisissa oli isoja oksakohtia, ja ne olivat irtoamassa, ja jotkin laudat olivat värjääntyneet. Ajoa kertyi 6 tuntia painavan peräkärryn kanssa.

4. Hanki tietoa

Käytin paljon aikaa tutkimustyöhön, ennen kuin ryhdyin töihin. Luin eri puutavaralajien hyvistä ja huonoista puolista ja tarkistin hintoja internetistä. Lopuksi luin 10 rakennusohjetta teeitse.com-sivustolta ja valitsin niistä kaikista parhaan.

RAKENNA ITSE: Valiolukan puuterassi

5. Varo hankalia kohtia

En ollut tarpeeksi varovainen sahatessani reikää ensimmäiselle tolpalle. Virheen korjaus vaati kokonaisen laudan hylkäämisen. Kokemuksesta oppineena tein sitten liitoksen tolpan molemmille puolille, jolloin riitti, että hylkäsin vain pätkän lautaa, jos työ epäonnistuisi jälleen.

6. Kaunis ratkaisu

Halusin asentaa poikkilaudan toiseen sivuun. Tämän vuoksi jouduin muuttamaan alla olevaa rakennetta aika lailla. Tämä vaati aikaa, mutta en ole katunut sitä sekuntiakaan, sillä iloitsen tästä pienestä upeasta yksityiskohdasta joka päivä.

7. Ole kärsivällinen

120 m rakennepuutavaraa, 96 muovikiilaa, 43 naulauslevyä, 453 m terassilautaa, 420 porausreikää ja 1600 ruuvia – tämän kaiken kokoaminen terassiksi vie PALJON aikaa. Opin sen lomallani kantapään kautta.

LUE LISÄÄ: Terassilaudat- mikä puu sopi parhaiten?

8. Huijaaminen sallitaan…

Kukaan ei näe, miten lautojen alla oleva rakenne on tehty. Tämän vuoksi annoin itselleni luvan käyttää naulauslevyjä, tuulensuojaa, viistoon ruuvausta, tukikiiloja, välikkeitä ja monia muita niksejä. Tulos ei ole erityisen kaunis, mutta olen täysin varma, että se kestää vähintään yhtä pitkään kuin terassilaudatkin.

9. Säästä tolppia

Noin 3/4 terassista seisoo vankan kivipäällysteen päällä, mutta yhdessä kulmassa jotkin tolpista oli kaivettava maahan. Tyydyin neljään tolppaan ja selvisin lopuista tukipisteistä kaivamalla multakerroksen pois ja asettamalla maahan laatan, jolle kiilasin loput.

10. Juhlista!

Kun lopulta sain terassin valmiiksi, olin haljeta ylpeydestä. Terassia juhlistettiin ystävien, mehevien pihvien ja värikkäiden drinkkien voimin. Tämän olin ansainnut!

LUE LISÄÄ: Puuterassi pikavauhtia

Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.

Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä

password_reset.form.password_is_changed

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
null: 10 tärkeää asiaa terassin rakennuksesta
Kokonaishinta: 19 €
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 €.
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin