Painekyllästetty mänty on ollut vuosikymmeniä ulkorakennelmien suosituinta puutavaraa. Siihen on syynsä, sillä kestopuu on halpaa ja kestää parhaimmillaan kymmeniä vuosia.

Nykyiset kestopuut ovat ympäristöystävällisiä vanhoihin painekyllästettyihin puihin verrattuna, mutta kestopuun valmistamiseen käytetään edelleen kuparia. Ympäristöhaitat ovat panneet vauhtia uusien puunkäsittelymenetelmien kehittämiseen.

Erittäin kestävää, myrkytöntä puuta

Puuta, jonka ominaisuudet muuttuvat käsittelyn seurauksena, kutsutaan modifioiduksi puuksi. Muunneltu puu on painekyllästettyä kalliimpaa, sillä muunnellun puun valmistaminen on mutkikkaampaa ja sitä tehdään pienemmissä erissä.

Markkinoilla on erilaisia muunneltuja puita, mutta niiden kaikkien valmistaminen perustuu kolmeen perustekniikkaan.

Kebony käsitellään furfuryylialkoholissa, paineessa ja lämmössä. Puun molekyylirakenne muuttuu siten, ettei se ime enää vettä. Accoya on käsitelty etikalla siten, etteivät puun alkoholimolekyylit sido kosteutta. Lämpökäsitelty puu lämmitetään niin kuumaksi, että sen vettä sitovat alkoholit palavat tai muuttavat muotoaan.

Lue lisää kestopuun haastajista, niiden ominaisuuksista ja valmistustekniikasta tästä ilmaisesta artikkelista.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Käytä laseretäisyysmittaria!

Terassin rakentaminen edellyttää tarkkaa mittaamista sekä ennen urakan aloittamista että sen aikana. Mittatikusta tai rullamitasta ei ole mihinkään pitkillä etäisyyksillä. Suosittelemme, että käytät mittaamiseen laseretäisyysmittaria.

Laseretäisyysmittari on lähes välttämätön apuväline lautojen menekin laskemiseen ja runkolankkujen pituuden mittaamiseen. Voit käyttää mittaria myös terassin ristimitan mittaamiseen ja suorakulmaisuuden varmistamiseen.

Kyllä, kiitos: Näyttäkää minulle Tech-Pron uusi laseretäisyysmittari!

VIDEO: Tästä voit nähdä laseretäisyysmittarin käytössä: