Korjaukset
Helppo
Vaikea
Betoniportaat murenevat nopeasti sen jälkeen, kun niihin tulee reikä. Portaat pitää korjata mahdollisimman nopeasti, ennen kuin ne särkyvät kokonaan!

Betoniportaat murenevat nopeasti sen jälkeen, kun niihin tulee reikä. Portaat pitää korjata mahdollisimman nopeasti, ennen kuin ne särkyvät kokonaan!

Betoniportaat kuluvat jalkojen alla ja ilman lämpötilavaihteluiden takia. Jos betoniportaisiin tulee kolo, vahingot pahenevat nopeasti. Vesi imeytyy betoniin ja jäätyy, mikä johtaa siihen, että betoni alkaa lohkeilla. Se tarkoittaa, että reiät pitää korjata heti, ennen kuin ne kasvavat isommiksi.

Kaikki irtokappaleet pitää poistaa huolellisesti, ennen kuin kolot voi paikata. Ota huomioon, että kaikki irtokappaleet eivät näy päällepäin. Pinta voi näyttää hyvältä, vaikka se on irti alustasta. Huonosti kiinni olevat kohdat voi kuitenkin löytää koputtamalla portaita vasaralla. Jos laasti on irti, siitä kuuluu ontto ääni.

Jos korjattavat kohdat ovat pieniä, niitä kannattaa laajentaa isommiksi. Betoni pysyy kiinni sitä paremmin, mitä paksumpi kerros sitä levitetään.

Korjauslaastia saa valmiina jauheena, joka on helppo sekoittaa laastiksi veden kanssa.

LUE LISÄÄ: Valitse oikea laasti

Pelasta kuluneet betoniportaat

Näissä tee se itse -ohjeissa näytetään, miten korjaat kuluneet betoniportaat niin, että ne kestävät vielä pitkään. Työ sopii kaikille, mutta irtolaasti pitää poistaa huolellisesti, jotta uusi laasti tarttuu kiinni lujaan alustaan.

Näytämme, miten:

  • poistat irtolaastin
  • teet pohjatyöt ennen valamista
  • korjaat kolot ja hiot pinnat
  • maalaat portaat ja kaiteet
  • pinnoitat portaat laatoilla