Nykyaikaisessa, pelkistetyssä kodissa tarvitaan äänenvaimentimia. Muuten kahvitauosta on lepo kaukana.

Nykyaikaisessa, pelkistetyssä kodissa tarvitaan äänenvaimentimia. Muuten kahvitauosta on lepo kaukana.

Anteeksi? Voisitko toistaa? Puhu kovempaa! MITÄ?!

Nykyaikaisen kodin sisustus on usein niin niukkaa ja pelkistettyä, että puhe hukkuu helposti taustaäänten alle. Kilisevät astiat, hälisevät lapset ja askelten äänet voivat puuroutua sietämättömäksi meluksi. Kovat ja tasaiset pinnat heijastavat ääntä tehokkaasti ja voivat saada huoneen kaikumaan korviahuumaavasti.

Äänet puuroutuvat hälinäksi

Äärimmäinen esimerkki kaikuvasta huoneesta on tyhjä kirkko, jossa jokainen askel kaikuu 10–15 sekuntia. Kirkkosalin pitääkin kaikua, mutta kotona kaiun pitäisi kestää korkeintaan puoli sekuntia. Kodin akustiikkaa voi parantaa pehmeillä materiaaleilla, joissa on huokoinen pinta. Epätasaiset pinnat imevät äänen sisäänsä sen sijaan, että heijastaisivat sen takaisin.

Pehmeät materiaalit ovat ratkaisu

Perinteiset keinot kuten matot, verhot ja seinävaatteet parantavat kodin akustiikkaa jonkin verran, mutta ääntä vaimentavat rakennusmateriaalit poistavat kaiun kokonaan ja lopullisesti. Kotona voi olla hiljaista kuin huopatossutehtaassa.

Lataa koko artikkeli, ja lue lisää 7 uudesta materiaalista, jotka vaimentavat ikkunoita, lattiaa, seiniä ja kattoa:

IKKUNAT: Eripaksuiset ikkunalasit vähentävät melua. LATTIA: Lattia imee askelten ääniä. SEINÄT: Taideakustiikka hivelee sekä silmiä että korvia. KATTO: Vaahtomuovi, hienovaraiset kattopaneelit ja kokonaiset ääntä eristävät katot vaimentavat hälinän tehokkasti.

LUE MYÖS: 10 meluongelmaa: Tässä ovat ratkaisut