Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea

Epätasaisten seinien rappaaminen

Seinien rappaaminen voi olla vaikeaa, jos huoneen seinät ovat hyvin epätasaiset ja keskenään erilaiset. Joskus toinen pinta on tiiltä ja toinen kipsilevyä.

Rappaaminen on yleensä vaativaa työtä, sillä rappausta on vaikea saada pysymään kiinni seinässä. Käsikipsilaasti ja yleistasoite kuitenkin helpottavat työtä.

LUE LISÄÄ: Näin käytät rappauslaastia

Käsikipsilaasti on nerokas materiaali

Käsikipsilaasti on loistava materiaali seinien rappaamiseen. Se on helppo sekoittaa sopivaksi massaksi ja levittää seinälle ohueksi kerrokseksi. Käsikipsilaastin pintaan ei myöskään tule hiushalkeamia, kun laasti kuivuu.

Käsikipsilaastia kuluu kuitenkin suuria määriä. Laastia myydään säkeittäin, ja 30 kilon säkistä tulee 36 litraa laastia. Neliön kokoiseen ja sentin paksuiseen rappauskerrokseen tarvitaan siis 10 litraa laastia.

LUE LISÄÄ: Käsikipsilaasti on parasta

Yleistasoite on vahvaa

Käsikipsilaasti tasoittaa seinät, mutta jättää pinnat hauraiksi. Seinistä tulee kestävät, kun pintaan lisätään ohut kerros yleistasoitetta. Levitä yleistasoite hyvin ohueksi kerrokseksi käsikipsilaastin päälle. Yleistasoite kuivuu nopesti ja tekee pinnasta siistin ja yhtenäisen. Kun yleistasoite on kuivunut hetken, hierrä sen pinta vaahtomuovilastalla ja runsaalla vedellä. Ja niin seinä on rapattu!

Työt pitää valmistella huolellisesti, jotta laasti tarttuu seinään kunnolla. Käytä pohjustetta ja ohjureita, jotta laastikerroksesta tulee sopivan paksuinen.

KATSO MYÖS: Kulman rappaus yhtenä työvaiheena

Oheisessa pdf-artikkelissa kerrotaan kaikki seinien rappaamisesta vaihe vaiheelta.