Video
Helppo
Vaikea

Kun ryhdyt korjaamaan rapatun seinän kulmaa, tarvitset ennen muuta laastia. Se on helpointa ostaa valmiina, jolloin riittää, että seokseen lisää vettä ja ryhtyy töihin. Vanhaa käyttökelpoista valmislaastia voi myös löytyä entuudestaan. Tässä käytämme saatavilla olevia materiaaleja ja sekoitamme laastiin hieman sementtiä (1 osa sementtiä ja 9 osaa laastia).

TEE NÄIN:

1. Harjaa vauriokohta puhtaaksi pölystä ja irtorappauksesta

Kostuta alue vedellä, jotta laasti kiinnittyy kunnolla. Voit varmuuden vuoksi vielä lisätä veteen hieman sementtiä.

2. Täytä vauriokohta

Levitä laastia muurauskauhalla. Nosta kauhan takapinnalle pieniä laastikasoja ja täytä niillä koloa. Työskentele kulmasta seinään päin. Täytä niin, että laastia tulee riittävästi.

3. Pidä lautaa kulmaa vasten ja oikaise kulma hiertimelläa

Sijoita hierrin niin, että se myötäilee kulman reunaa. Liikuta hierrintä pienin pyörein liikkein, niin rappauspinta oikenee. Siirrä lauta rauhallisin liikkein sivuun.

4. Silota seinä hiertimellä

kun lauta on poistettu. Siirrä hierrintä kulmasta seinään päin pienin, varovaisin liikkein. Varo, ettet paina laastia kulmasta ulos. Silota tarvittaessa lopuksi siveltimellä ja pienellä määrällä vettä.

5. Käsittele seinä lopuksi

muun seinän tapaan. Korjauksessa tulee olla 3–4 kerrosta, ennen kuin se jää huomaamattomaksi. Siisteimmän jäljen saat, jos rappaat koko seinän lopuksi kertaalleen.