Näin käytät rappauslaastia

Rappauslaasti sopii monenlaisiin rakennusprojekteihin sekä sisällä että ulkona. Katso, millaista rappauslaastia tarvitset seuraavaan projektiisi.

Rappauslaasti: Kaupoissa on paljon erilaisia rappauslaasteja, joita voi käyttää rappaamiseen, saumaamiseen ja valamiseen.

Kaupoissa on paljon erilaisia rappauslaasteja, joita voi käyttää rappaamiseen, saumaamiseen ja valamiseen.

Rappauslaastia käytetään seinien pinnoittamiseen. Rappauslaasti ei sovi muuraamiseen.

Rappauslaasti sekoitetaan vedestä ja sementistä (poikkeuksiakin on). Sekoitussuhde riippuu laastin kalkkipitoisuudesta ja miten laastia on tarkoitus käyttää. Ulkoseiniin tarvitaan vahvempaa laastia kuin sisäseiniin.

Markkinoilla on muun muassa 3,5 prosentin, 5,1 prosentin ja 9,0 prosentin laasteja. Niitä myydään 25 kilon säkeissä, mutta myös isommissa suursäkeissä.

Sisärappauslaasti

Sisärappauslaastia käytetään muun muassa tiiliseinien ja muiden kivipintojen rappaamiseen ja paikkaamiseen. Sitä voi käyttää myös tiiliseinän saumaamiseen. Rappauslaastin raekoko on yleensä 0-2 milliä, joten pinnasta tulee siisti ja tasainen.

Ulkorappauslaasti

Ulkorappauslaastia käytetään tiiliseinien rappaamiseen, saumaamiseen ja korjaamiseen.

Ulkorappauslaasti on yleensä kestävämpää kuin sisärappauslaasti. Ulkorappauslaastia voi yleensä levittää 10-12 milliä paksuina kerroksina. Ulkorappauslaastia voi käyttää myös sisällä. Ulkorappauslaastin jyväkoko on 0-2 mm.

Lue lisää: Näin valitset oikean laastin

Ulkorappauslaasti: Ulkorappauslaastin pitää olla kestävää, sillä se on jatkuvasti sään armoilla.

Ulkorappauslaastin pitää olla kestävää, sillä se on jatkuvasti sään armoilla.

Valmis rappauslaasti

Rautakaupoissa on yhä enemmän valmislaasteja – ja hyvästä syystä. Valmislaastiin pitää lisätä vain vesi, joten sekoitussuhteita ei tarvitse arvailla.

Kaupoissa on sekä ulko- että sisäkäyttöön sopivia rappauslaasteja. Niitä on helppo ja mukava käyttää, ja se sopivat etenkin pieniin projekteihin. Kokonaisen seinän rappaamiseen tarvittava laasti kannattaa kuitenkin sekoittaa itse.

Valmis rappauslaasti: Rautakauppojen hyllyt ovat täynnä valmiita rappauslaasteja. Laasteja voi käyttää sekä ulkona että sisällä.

Rautakauppojen hyllyt ovat täynnä valmiita rappauslaasteja. Laasteja voi käyttää sekä ulkona että sisällä.

    Muut lukevat juuri nyt …