Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kätke johto lattialistan taakse

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Vanha lattialista on halkeillut rumasti, joten se pitää uusia. Samalla on helppo kätkeä ikävät johdot sen taakse. Rakennetaan siis lista, jonka takana kulkee ura johtoa varten.

Ensiksi vanha lista on irrotettava, ja se sujuu parhaiten sorkkaraudalla. Jotta tapetti ei samalla repeytyisi, se leikataan ensin katkoteräveitsellä listan yläpuolelta. Lista revitään varovasti irti. Tapetti suojataan asettamalla vaneerilevy seinän ja sorkkaraudan väliin. Nyt lista irrotetaan ja vanhat naulat otetaan pois. Jos seinä on rapattu kuten tässä, on varottava, ettei rappaus irtoa. Uuteen lattialistaan kiinnitetään 10 mm:n suorareunainen lista sekä kolmiolista, joka on myös 10 mm:n paksuinen.

LUE LISÄÄ: Valitse oikea jalkalista

Suorareunainen lista liimataan lattialistaan puuliimalla. Jätä liimapuristimet paikalleen pariksi tunniksi, kunnes liima on kuivunut. Kolmiolista kiinnitetään seinään. Ensin mitataan matka lattialistan keskeltä sen alaosaan. Tätä tietoa tarvitaan, jotta seinään kiinnitettävä kolmiolista tulee oikealle korkeudelle. Poraa kolmiolistaan puuporalla reikiä, niin kiinnitysruuvien päät eivät jää listan pintaa korkeammalle.

LUE LISÄÄ: Piilota johdot ja putket urajyrsimellä

Tässä on rapattu puuseinä, joten kolmiolista kiinnitetään tavallisilla puuruuveilla. Nyt johto asetetaan paikalleen. Koska lista on kolmion muotoinen, johto pysyy sen takana itsestään. On syytä muistaa, että lattialistan taakse saa vetää vain määräykset täyttäviä johtoja tai verkkokaapeleita. Tässä on lattialistan halkaisukuva, josta näkyy rakennelman periaate. Kuten näkyy, lattialistan takana on tilaa useille johdoille ja kaapeleille.

Nyt porataan reikä lattialistan ja kolmiolistan läpi ja lattialista kiinnitetään puuruuveilla. Kaapelit on nyt kätketty kätevästi lattialistan taakse.

LUE LISÄÄ: 9 VINKKIÄ: Piilota johdot näkyvistä

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Video: Kätke johto lattialistan taakse
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin