Kätevä hybridi

Uusi takka lämpiää sekä polttopuilla että pelleteillä.

Pellettitakat ovat suorastaan nerokkaan käteviä. Pelletit ovat suhteellisen halpoja, takat toimivat täysin automaattisesti ja niihin mahtuu kerralla 15–16 kiloa polttoainetta.

Toisaalta pellettitakat pitävät kovaa ääntä, eikä niiden hitsausliekiltä näyttävä tuli ole kovin tunnelmallinen. Pelletit eivät myöskään kipinöi ja paukahtele kuten oikeat polttopuut.

Aduro H1 on yhdistelmätakka, jossa yhdistyvät pellettitakan ja perinteisen puukaminan parhaat puolet. Takassa voi polttaa sekä polttopuita että klapeja, ja siinä on kaikki nykyaikaisen pellettitakan ominaisuudet. Takan voi esimerkiksi sytyttää älypuhelimella.

Huolehtii itse lämmittämisestä

Kun Aduro H1 on sytytetty pelleteillä, lasiluukun voi avata ja lämmittämistä voi jatkaa puilla. Puut palavat normaalia kuumemmalla liekillä, ja pellettipoltin sammuu, kun savukaasujen lämpötila nousee 280 asteeseen. Sen jälkeen ei tarvitse tehdä muuta kuin nauttia lämmöstä. Takka voi palata takaisin pellettien polttamiseen, kun puiden lisääminen lopetetaan.

Aduro H1 -takka maksaa noin 3 500 euroa, ja niitä myydään sekä verkkokaupoissa että takkaliikkeissä. Asentaminen voi nostaa takan hintaa muutamalla sadalla eurolla.

Hybriditakan yksityiskohdat

 1. PALOKAMMIO
  Isossa palokammiossa on reilusti tilaa tavallisille polttopuille.
 2. PELLETTISÄILIÖ
  Takan mukana tulee suppilo, jolla voi kaataa säiliöön 15 kiloa pellettejä.
 3. ALEMPI SIIRTORUUVI
  Pitkä siirtoruuvi vetää pelletit säiliöstä ylemmälle siirtoruuville.
 4. YLEMPI SIIRTORUUVI
  Ylempi siirtoruuvi työntää pelletit polttimeen.
 5. SAVUPUTKI
  Savuputken voi asentaa joko takan päälle tai taakse.
 6. ULKOINEN ILMANOTTO
  Uudessa ja tiiviissä talossa takan pitää saada korvausilmaa ulkoa.
 7. WI-FI-YKSIKKÖ
  Takan päällä on pieni yksikkö, jolla takan voi liittää langattomaan kotiverkkoon.

Sytytä takka älypuhelimella

Hybriditakkaa säädellään kahdesta napista, jotka ovat piilossa alimman luukun takana. Parasta on, että tulen voi sytyttää puhelimella.

Takan toimintaa voi säädellä älypuhelimella ja ilmaisella Aduro Hybrid -sovelluksella. Sovelluksessa on useita käteviä toimintoja kuten takan sytytys- ja sammutusmahdollisuus sekä pellettipolttimen kuumuudensäätö. Sovellus kertoo myös, kuinka kuumia savukaasut ovat ja kuinka korkea huonelämpötila on.

Sovellusta voi käyttää myös takan ajastamiseen, ja sillä voi ohjelmoida takan syttymään ja sammumaan eri aikoina tai tietyssä lämpötilassa.