Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Rakenna itse sopiva kaninkoppi!

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Rakenna itse kaninkoppi, joka sopii juuri sinun kotiisi. Se on sekä helppoa että halpaa.

Rakenna helppo kaninhäkki

Kaninkoppi

Kaupoissa myydään erilaisia kaninkoppeja. Halvat kaninkopit ovat kuitenkin yleensä hyvin pieniä ja isot mallit kohtuuttoman kalliita. Rakenna kaninkoppi itse, jotta siitä tulee sopivan kokoinen ja todella edullinen.

Rakenna itse kaksikerroksinen kaninkoppi

Tee kaninkoppiisi yläkerta, jotta kanit saavat liikuntaa myös silloin, kun et ole kotona.

Käytä mielikuvitusta kaninkopin rakentamiseen

Kaninkoppi on mukava rakentaa itse. Voit jättää koristelun lasten huoleksi, jotta kaninkoppi on varmasti lasten mieleen.

Voit rakentaa kaninkopin jämistä

Kaninkopin rakentamiseen ei tarvita uusia ja kallita materiaaleja. Rakentamiseen tarvitaan vain kahta erilaista puuta, jotka voivat olla muiden projektien tähteitä.

Kahdenlaista puuta

Kaninkopin rakentamiseen tarvitaan vain kahdenlaista puuta. Käytä vedenkestävää vaneria seiniin, pohjaan ja kattoon ja pari terassilautaa muihin osiin. Voit tehdä terassilaudasta kaninkoppiin tarvittavat listat. Ellei sinulla satu olemaan sopivia materiaaleja, voit rakentaa kaninkopin itse noin 50 eurolla.

Kaninkoppi ulos

Vedenpitävästä vanerista ja terassilaudoista rakennetun kaninkopin voi pystyttää ulos. Koppi ei kärsi kosteudesta ja vaihtelevista säistä.

Helppoa ja nopeaa

Voit tehdä kaninkopin helposti itse. Kokenut rakentaja voi tehdä kaninkopin päivässä.

Tee näin

Levyosat sahataan ensin ja oviin tulevat ikkuna-aukot vasta myöhemmin. Sahaa ensin sivu-, taka-, päällys- ja poh-jalevyt ja häkin ensimmäinen kerros, niin ne ovat valmiina.

Nurkkalistat rakennetaan itse, niin kalliita valmislistoja ei tarvita.

Halkaise terassilauta kolmeen osaan. Listat katkaistaan pituuteen ja kiinnite-tään sivukappaleisiin 4 x 40 mm ruu-veilla. Työ aloitetaan etummaisista nurkkalistoista, jotka asennetaan sivule-vyjen etuosan tasoon, sitten vuorossa ovat takimmaiset nurkkalistat, jotka sijoitetaan takalevyn paksuuden verran rakenteen sisäpuolelle.

Alareunassa listat loppuvat noin 5 cm ennen levyä, jotta sokkelille jää tilaa.

Takalevy kiinnitetään, kun molemmat sivut on varustettu nurkka-listoin. Koko rakenne on nyt U:n muo-toinen ja seisoo itsestään. Tämän jälkeen kiinnitetään kaksi vaakalistaa takalevyyn ja sivulevyjen kaksi ylintä vaakalistaa.

Sokkeli, joka koostuu kokonaisis-ta terassilaudoista, kiinnitetään sivu- ja takalevyn sisäpuolelle. Sokkelin ansiosta pohjalevy saadaan irti maasta. Jos häkki asetetaan laatoitukselle, pohjalevyä ei välttämättä tarvita. Etummainen sokke-liosa kiinnitetään sivujen sokkeliosiin.

Lattiat asennetaan paikalleen. Pohjakerroksessa käytetään nurkkalis-Helppo toja tukirakenteena. Älä kiinnitä lattia-levyjä ennen kuin olet varmistanut, että ne sopivat. Asenna tämän jälkeen portaat kerrosten väliin. Jos teet portaista kovin jyrkät, varusta ne pienillä, liukkautta ehkäisevillä listoilla.

Etukehikko (kts. piirros vas.) asennetaan seuraavaksi. Myös se tehdään painekyllästetyistä terassilaudoista, jotka sahataan ja kiinnitetään runkoon.

Ikkuna-aukot sahataan häkin etukehikon oviin pistosahalla. Vasemman oven yläkulma katetaan, jotta kanit saavat omaa rauhaa. Aukkojen muodon voi suun-nitella oman maun mukaiseksi. Kehikko verhoillaan myöhemmin verkolla, joka kiinnitetään paikalleen naulaimen avulla.

Katto kiinnitetään lopuksi yläpuo-lelta. Jos siitä halutaan erityisen toimiva, sen voi varustaa metallista tehdyllä V-muotoisella tippanokalla ja verhoilla kattohuovalla. Katon kaltevuuskulman ansiosta jo katon kyllästäminen perusteel-lisesti jonkinlaisella puunsuoja-aineella riittää hyvin. Muista kuitenkin, että häkin on tarkoitus kestää sekä suojata kaneja monta vuotta!

Materiaalit

Ajankäyttö:

Kokenut nikkari rakentaa kanihäkin päivässä.

Hinta:

Jos joudut ostamaan materiaalit, häkki tulee maksamaan noin 70 €.

Vaikeusaste:

Kun työskentelet järjestelmällisesti, kanihäkin teko onnistuu ongelmitta.

Piirustus

Häkk

Häkki on tehty vedenkestävästä 21 mm:n vanerista ja 32 x 125 mm terassi-laudoista. Häkki on koottu 4 x 40 mm ruuveilla.

Kirjaudu sisään tai osta käyttöoikeus

Video

TYÖKALUT: Näin käytät käsisirkkeliä

Videolla kerrotaan käsisirkkelin käyttömahdollisuuksista, teristä ja toiminnoista. Käsisirkkeli on väkivahva työkalu, jolla voi tehdä sekä siistiä että karkeaa työtä ja sahata sekä suorassa että viistossa kulmassa. Eri terillä voi sahata puuta, metallia, kevytbetonia ja muovia.

VINKIT: Sahaa sirkkelillä apulevyn läpi

Lehtiversio

Lataa lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Rakennusohjeet: Rakenna itse sopiva kaninkoppi!
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin