Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea

Eristetty koirankoppi

Raitis ilma tekee koiralle hyvää. Rakenna koirallesi eristetty koirankoppi, jotta se voi olla ulkona myös talvella. Eristetty koirankoppi on suhteellisen helppo rakentaa. Siihen tarvitaan vain puuta, maalia ja eristettä.

Valitse sopivat laudat

Koirankoppi on jatkuvasti sään armoilla, joten se pitää rakentaa kestävästä puusta. Tämä koppi rakennetaan painekyllästetystä puusta. Jos koirasi jyrsii kaikkea, rakenna koirankoppi käsittelemättömästä puusta ja maalaa se myrkyttömällä maalilla. Tämän kopin reunat tehdään tavallisesta vanerista ja katto sekä päädyt painekyllästetystä puusta.

Koirankoppi kootaan ulkona

Kaikki koirankopin osat sahataan verstaassa. Päädyt, lattia, kulkuaukko, sivuvuorilaudat ja katto tuodaan ulos ja kootaan yhteen kodin paikalla. Tämän kopin katolle tehdään limilaudoitus, jota pitkin vesi pääsee valumaan alas.

Eristetty koirankoppi pohjasta

Koirankoppi pitää eristää hyvin. Kopin pohja eristetään mineraalivillalla. Eristeet pysyvät paikallaan paksun muovin avulla.

Säädä koirankopin mittoja tarpeen mukaan

Tämä koirankoppi sopii keskikokoiselle koiralle kuten labradorinnoutajalle. Muokkaa kulkuaukon mittoja, jos koirasi on huomattavasti isompi tai pienempi. Reikä sahataan pistosahalla.

Lautakatto on piste iin päälle

Tämän koirankopin katto rakennetaan limilaudoituksella. Se on yksityiskohta, joka tekee koirankopista erikoisen. Laudat on helppo asentaa oikein ja sopivalle etäisyydelle toisistaan. Siihen tarvitaan vain huolellista suunnittelua. Lataa eristetyn koirankopin rakennusohjeet ja lue, miten rakennat täydellisen koirankopin. Työn iloa!