Kuluneet ja harmaat pihakalusteet voivat näyttää pian uusilta

Kuluneet ja harmaat pihakalusteet voivat näyttää pian uusilta

Puukalusteista kannattaa pitää huoli, jotta ne näyttävät hyviltä kesäkauden koittaessa. Jokavuotinen huolto pitää kalusteet hyvän näköisinä ja lisää niiden käyttöikää,

Kevät on parasta huoltoaikaa

Suojassa säilytetyt pihakalusteet ovat kuivia, joten ne on helppo huoltaa alkukevään aikana. Kuivaa puun hiominen on miellyttävää.

Pese puu puhtaaksi

Pihakalusteet kannattaa pestä ennen öljyämistä. Valitse puunpesuaine, joka sopii kalusteille ja käytä sen levittämiseen hyvää harjaa tai painepesuria. Levitä ainetta joka puolelle, jotta kalusteiden pintaan ei jää läikkiä.

KATSO MYÖS: Testit - Korkeapainepesuri

Anna puun kuivua

Anna kalusteiden kuivua kunnolla puhdistamisen jälkeen. Odota vuorokausi tai mieluummin kaksi, jotta puu on varmasti kuivaa. Siirrä kalusteet aurinkoiseen paikkaan tai katokseen, jotta sade tai aamukaste eivät kastele puuta.

Hiominen ja öljy

Ennen öljyämistä puu kannattaa hioa hiekkapaperilla. Hio syiden mukaisesti ja harjaa pöly pois. Öljyä puut huolellisesti purkissa olevien ohjeiden mukaan. Kyllästä huolellisesti etenkin puiden päät. Anna öljyn kuivua ja levitä öljyä tarvittaessa toinen kerros.

Kiristä ruuvit

Pihakalusteden nivelet tahtovat löystyä käytössä. Ruuvit ja mutterit kannattaa köydä läpi ruuvimeisselin ja jakoavaimen kanssa, etteivät kalusteet hajoa kokonaan.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Saat Tee Itsen ison pihaliitteen ja porakone-ruuvinvääntimen vain 14,90 eurolla

Tarjoukseen kuuluu porakone-ruuvinväännin, 2 numeroa Tee Itse -lehteä ja pihaliite, jossa on ohjeita suosituimpiin pihaprojekteihin.

Saat kaiken vain 14,90 eurolla. Säästät 57,30 euroa!

Kyllä kiitos, kertokaa lisää tarjouksesta!