Lämpimänä kesäpäivänä tämä amerikkalaistyyppinen lepotuoli on oivallinen paikka lekotteluun.

Lämpimänä kesäpäivänä tämä amerikkalaistyyppinen lepotuoli on oivallinen paikka lekotteluun.

Amerikkalainen lepotuoli

Ei ole ihme, jos tämä amerikkalainen lepotuoli muuttuu hittikalusteeksi myös Suomessa.

Kaikk, jotka seurasivat tuolin rakentamista, olivat innoissaan. Eikä vähiten tuolin matalan hinnan vuoksi.

Tämän uskomattoman mukavan ja laadukkaan lepotuolin hinnaksi tulee vain noin 50 euroa. Samanveroinen tuoli maksaa kaupoissa useita satoja euroja.

Amerikkalaisen lepotuolin esikuva

Tämän tuolin esikuva on kuuluisa amerikkalainen Adirondakc-tuolin, jossa on kaareva istuin ja selkänoja sekä leveät käsinojat. Käsinojat tekevät pihapöydästä lähes tarpeettoman, sillä käsinojat on kuin tehty kylmien juomien säilyttämistä varten.

Lepotuoli on saanut nimensä New Yorkin pohjoispuolella olevien Adirondack-vuorten mukaan. Thomas Lee rakensi ensimmäisen Adirondack-tuolin yksinkertaisista osista vuonna 1903 rahamiehelle, jolla oli mökki vuorilla. Tilaajan tärkein toive oli, että tuolissa olisi käsinoja, jonka päällä olisi tilaa iltapäiväteelle. Ja niin Adirondack-tuoli sai alkunsa. 

Amerikkalainen lepotuoli sopii täydellisesti terassilla rentoutumiseen. Jakkaran kanssa se on täydellinen löhöilypaikka.

Sekä amerikkailainen lepotuoli että siihen kuuluva jakkara tehdään yksinomaan höylätyistä mäntyrimoista. Vakuutamme, että ehdit rakentaa molemmat yhden viikonlopun aikana.

Muista pintakäsittely!

Pintakäsittely on tärkeää amerikkalaisen lepotuolin rakentamisessa. Käsittelemätön tuoli menee nopeasti pilalle auringon, sateen ja kosteuden yhteisvaikutuksesta.

Suosittelemme, että käsittelet sekä tuolin että jakkaran kertaalleen pohjustusöljyllä ja kahteen kertaan öljypohjaisella puusuojausaineella, jotta tuolisi kestää pitkään.

Lataa rakennusohjeet: Amerikkainen lepotuoli - rakenna se itse viikonlopussa

Lataa yksityiskohtaiset, vaihe vaiheelta etenevät rakennusohjeet, materiaalilistan ja perusteelliset rakennuspiirustukset. Lupaamme, että ehdit rakentaa amerikkalaisen lepotuolin yhdessä viikonlopussa. Siitä on varmasti iloa koko perheelle!

Ilman jalkatukeakin pihatuoli on kaunis.

Ilman jalkatukeakin pihatuoli on kaunis.