Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea
Tuolista on helppo tehdä korkeampi tai leveämpi, ja siihen voi rakentaa erilaiset jalat. Vain mielikuvitus rajoittaa vaihtoehtoja.

Tuolista on helppo tehdä korkeampi tai leveämpi, ja siihen voi rakentaa erilaiset jalat. Vain mielikuvitus rajoittaa vaihtoehtoja.

Tämän tyylikkään pihatuolin rakentaminen on yllättävän helppoa, sillä siihen tarvitaan vain pöytäsirkkeli ja pari lautaa. Rimat voi tehdä esimerkiksi 45x120 millin ympärihöylätystä laudasta. Halkaise pitkä lauta sopiviksi rimoiksi ja sahaa rimat pätkiksi alla olevan sahauskaavion mukaan.

Upouusi ja öljytty taittotuoli näyttää pihanurmikolla todella tyylikkäältä. Sen lisäksi tuoli on kätevä, sillä siinä on kaksi niveltä, joiden ansiosta tuolin voi taittaa kokoon ja säilyttää pienessä tilassa. Tuolin vaiheittain etenevät rakennusohjeet ovat seuraavalla aukeamalla. Kuten kuvista näkyy, tuolin rakentaminen on helppoa. Rimoihin porataan reiät, ja rimat yhdistetään toisiinsa neljällä kierretangolla ja muttereilla.

Muokkaa mittoja ja kokeile

Tuolin rakentaminen saattaa näyttää vaikealta, mutta se on tosiasiassa yllättävän helppoa. Voit muokata tuolin mittoja oman makusi mukaan tai käyttää rakentamiseen erilaista puuta.

Voit ladata tältä sivulta rakennusohjeet, joissa näytetään, miten sahaat laudat ja rimat. Näytämme vaihe vaiheelta, miten:

  • sahaat listat ja poraat reiät
  • kokoat osat yhteen

Voit katsoa täältä videon taittotuolin rakentamisesta: