Näin varmistat pihatrampoliinin myrskyn varalta

Säätiedotuksen yhteydessä annetaan myrskyvaroitus. Pihalla seisova trampoliini kannattaa varmistaa niin, ettei tuuli vie sitä ja aiheuta pahaa tuhoa.

Havetrampolin i storm - Sherry Serhan

Muista varmistaa pihatrampoliini myrskyn varalta. Näin vältyt ikäviltä yllätyksiltä.

Kun tuuli saa kunnolla otteen, iso kangas toimii kuin purje, ja jopa suhteellisen kookas ja tukevasti pystytetty trampoliini voi helposti nousta ilmaan.

Etenkin turvaverkoilla varustetut pihatrampoliinit ovat vaarassa lähteä tahattomille lentoretkille.

Pihatrampoliini saattaa painaa jopa 80 kiloa, joten se voi aiheuttaa pahoja tuhoja lähtiessään tuulen mukana lentoon. Vaarassa ovat niin talot, autot kuin sähkölinjatkin – sekä omat että naapurien.

Pahimmassa tapauksessa pihatrampoliini voi aiheuttaa hengenvaaran, jos se osuu ihmiseen tai eläimeen!

7 keinoa, joilla varmistat pihatrampoliinin myrskyn varalta:

 1. Siirrä pihatrampoliini suojaan. Jos sinulla on autotalli tai vaja, siirrä trampoliini sisälle suojaan. Voit lisäksi kiinnittää trampoliinin kestävällä köydellä tai ketjulla.
 2. Irrota pihatrampoliinin suojaverkko. Turvaverkon pinta-ala on suuri, joten se voi helposti saada tuulen tarttumaan trampoliiniin.
 3. Osta ankkuripaketti. Pihatrampoliiniin ankkuripaketti maksaa muutaman kympin.
 1. Käännä pihatrampoliini ylösalaisin.
  Kääntämällä trampoliinin ylösalaisin estät sen, että tuuli tarttuu trampoliiniin alapuolelta. Jos vielä lisäät päälle jotakin painavaa, esimerkiksi muutaman pihalaatan, trampoliini on kunnolla varmistettu.

 2. Irrota pihatrampoliinin kangas.
  Joustava kangas toimii tuulella purjeen tapaan. Pelkkä teräsrunko ei lähde läheskään yhtä helposti tuulen matkaan kuin kokonainen trampoliini.

 3. Pura pihatrampoliini osiin.
  Turvallinen ratkaisu on purkaa pihatrampoliini osiin ja tuoda se sisälle. Näin tuuli ei takuulla vie sitä. Tämä ratkaisu tosin vaatii hieman aikaa, varsinkin siinä vaiheessa, kun trampoliini on jälleen koottava.

 4. Äärimmäinen ratkaisu: Kaiva pihatrampoliini maahan.
  Maahan kaivettu pihatrampoliini ei lähde tuulen mukana lentoon, mutta toki projektiin on uhrattava pari päivää...

  Muut lukevat juuri nyt …