Gør det selv-vildmarksbad ved skovsø

Paljun valmistuttua sitä voi käyttää ympäri vuoden, koska se on varustettu puuta polttoaineena käyttävällä lämmityskamiinalla. Paljuun voi noutaa järvestä, mutta yhtä hyvin tynnyrin voi täyttää vesijohtovedellä. Tynnyrin kokoaa yksi ihminen noin päivässä, kun perustus on tehty valmiiksi.

Paljun voi hankkia valmiiksi paikalleen asennettuna tai rakennussarjana.

Rakennussarjan etuihin kuuluu noin kolme metriä leveän ja metrin korkuisen tynnyrin hankalalta kuljetukselta välttyminen.

Palju vaati alleen lujan pohjan

Paljun alusta on tärkeä. Vedellä täytettynä tynnyri painaa noin 2000 kg. Siten sen alle on tehtävä vankka ja vaakasuora perustus.

LUE MYÖS: Näin rakennat kestävän pohjan paljulle.

Maaperän tynnyrin ympärillä täytyy sietää myös noin 2000 vesilitran päästäminen pois, kun tynnyri pitää tyhjentää puhdistusta varten.

Lue rakennusohjeet kunnolla

Rakennussarjassa on paljon osia, mutta ei hätää. Asennusohjeita noudattamalla kokoaminen käy helposti. Mutta ennen kuin niin pitkällä ollaan, mukana tullut CD-levy on hyvä katsella. Sillä on video, joka selittää suurimman osan tehtävistä. Tietokoneen ääressä käytetyt minuutit ovat hyödyllisiä.

Aivan kaikki valmistajat eivät toimita mukana opastusvideota, mutta joskus rakennussarjojen mukana toimitetaan videokasetti, CD- tai DVD-levy ohjeineen.

Lataa koko artikkeli, niin saat työohjeet.

Itsekoottavia paljuja voi tilata esimerkiksi täältä: Fispars.

Palju alkaa muodostua sitä mukaa, kun laitalautoja naputetaan paikalleen. Työ on helppoa ja hauskaa ja sen voi tehdä yksinkin. Tarvitset kuitenkin vesivaa’an ja nuijan tai vasaran, joka ei tee jälkiä puuhun.

Palju alkaa muodostua sitä mukaa, kun laitalautoja naputetaan paikalleen. Työ on helppoa ja hauskaa ja sen voi tehdä yksinkin. Tarvitset kuitenkin vesivaa’an ja nuijan tai vasaran, joka ei tee jälkiä puuhun.

Vildmarksbadets ryglæn bekytter med ovnens varme

Paljun selkänojaan asennetaan kaksi pystylautaa molemmin puolin uunia. Ne suojaavat selkää kuumuudelta.

SARJA: Rakenna mökki, sauna ja ulkopalju


Rakensimme syvälle korpeen mökin. Muutimme mökin saunaksi ja rakensimme sen kylkeen paljun. Lue kaikki projektit tästä
OSA 1: Rakenna mökin ja paljun perustukset keskelle metsääOSA 2: Rakenna mökki valmiista osista yhdessä päivässäOSA 3: Muuta mökki saunaksi OSA 4: Rakenna palju (tämä juttu)