Liesituuletin

Poista ruuan käry liesituulettimella. Löydät näiltä sivuilta liesituulettimia koskevia ideoita ja ohjeita. Näytämme myös, miten asennat liesituulettimen oikein.

Liesituuletin - liesituulettimen asentaminen

Liesituuletin kuuluu olennaisesti jokaiseen keittiöön. Jotkut liesituulettimet ovat isoja ja kömpelöitä, toiset siroja ja tyylikkäitä. Jotkut mallit näyttävät aivan lampulta. Liesituulettimen tarkoitus on imeä ruuan laitosta syntyvä kosteus ja käry, ennen kuin ne leviävät joka puolelle taloa.

Kahdenlaisia liesituulettimia

Markkinoilla on kahdenlaisia liesituulettimia. Toiset imevät ilman ulos talosta, toiset kierrättävät samaa ilmaa keittiössä.

Imevä liesituuletin puhaltaa ilman ilmastointiputken kautta seinän tai katon läpi.

Kiertoilmaliesituuletin on helpompi asentaa, sillä siihen ei tarvita ilmastointiputkea. Kiertoilmaliesituulettimessa on aktiivihiilisuodatin, joka vaihdetaan yleensä 2-3 kertaa vuodessa. Kiertoilmaliesituuletin ei poista kosteutta, mutta se voi olla kätevä paikoissa, joissa ei ole tilaa imevälle liesituulettimelle.

Liesituulettimen asentaminen

Huolellinen mittaaminen on tärkeää liesituulettimen asentamisessa. Ilmastointiputken pitää osua tarkasti liesituulettimen poistoaukon kohdalle ja ilmastointiputken reiän pitää osua oikeaan kohtaan seinässä tai katossa.

Liesituuletin ulkoinen moottori

Ulkoisesta moottorista on se hyöty, että sen voi asenta talon seinustalle tai katolle. Se on hyvä tapa saada hiljainen liesituuletin.

Reiän poraaminen ulkoseinään on tarkkaa työtä, jossa pitää käyttää reikäsahan lisäksi pitkää poranterää. Reikäsaha ei yllä seinän läpi toiselta puolelta, joten reiän keskikohtaan kannatta porata aluksi reikä pitkällä kiviterällä. Sen jälkeen reikäsaha on helppo kohdistaa oikein seinän molemmilta puolilta.