Liesituuletin

Riippuen siitä haluatko asentaa perinteisen liesituulettimen ulkoisella mottorilla, joko kattoon tai talon ulkoseinään, tai jos olet kiinnostunut enemmän kattoon kätkettävästä liesituulettimesta, niin löydät näiltä sivuilta liesituulettimia koskevia ideoita ja ohjeita.

  Liesituuletin - liesituulettimen asentaminen

  Liesituuletin kuuluu olennaisesti jokaiseen keittiöön. Jotkut liesituulettimet ovat isoja ja kömpelöitä, toiset siroja ja tyylikkäitä. Jotkut mallit näyttävät aivan lampulta. Liesituulettimen tarkoitus on imeä ruuan laitosta syntyvä kosteus ja käry, ennen kuin ne leviävät joka puolelle taloa.

  Kahdenlaisia liesituulettimia

  Markkinoilla on kahdenlaisia liesituulettimia. Toiset imevät ilman ulos talosta, toiset kierrättävät samaa ilmaa keittiössä.

  Imevä liesituuletin puhaltaa ilman ilmastointiputken kautta seinän tai katon läpi.

  Kiertoilmaliesituuletin on helpompi asentaa, sillä siihen ei tarvita ilmastointiputkea. Kiertoilmaliesituulettimessa on aktiivihiilisuodatin, joka vaihdetaan yleensä 2-3 kertaa vuodessa. Kiertoilmaliesituuletin ei poista kosteutta, mutta se voi olla kätevä paikoissa, joissa ei ole tilaa imevälle liesituulettimelle.

  Liesituulettimen asentaminen

  Huolellinen mittaaminen on tärkeää liesituulettimen asentamisessa. Ilmastointiputken pitää osua tarkasti liesituulettimen poistoaukon kohdalle ja ilmastointiputken reiän pitää osua oikeaan kohtaan seinässä tai katossa.

  Liesituuletin ulkoinen moottori

  Ulkoisesta moottorista on se hyöty, että sen voi asenta talon seinustalle tai katolle. Se on hyvä tapa saada
  hiljainen liesituuletin.

  Reiän poraaminen ulkoseinään on tarkkaa työtä, jossa pitää käyttää reikäsahan lisäksi pitkää poranterää. Reikäsaha ei yllä seinän läpi toiselta puolelta, joten reiän keskikohtaan kannatta porata aluksi reikä pitkällä kiviterällä. Sen jälkeen reikäsaha on helppo kohdistaa oikein seinän molemmilta puolilta.