Miten tiiliseinän saumat uusitaan?

Ongelma:Länsipuoleisen tiilisen päätyseinämme muutama sauma on heikossa kunnossa. Olemme ajatelleet vaihtaa ne, mutta mikä olisi paras tapa tehdä se? Millä työkaluilla poistan vanhan saumalaastin jäämät?Ratkaisu:Aloita tutkimalla tiiliseinä ja saumat huolellisesti. Vaikka alkuun näyttäisi olevan kyse vain muutamasta saumasta, muutkin saumat voivat paljastua heikoiksi, kun niitä vähän tutkii.

Ongelma:

Länsipuoleisen tiilisen päätyseinämme muutama sauma on heikossa kunnossa. Olemme ajatelleet vaihtaa ne, mutta mikä olisi paras tapa tehdä se? Millä työkaluilla poistan vanhan saumalaastin jäämät?

Ratkaisu:

Aloita tutkimalla tiiliseinä ja saumat huolellisesti. Vaikka alkuun näyttäisi olevan kyse vain muutamasta saumasta, muutkin saumat voivat paljastua heikoiksi, kun niitä vähän tutkii.

Jyrsi uusittavat saumat 15–30 mm:n syvyyteen niiden kunnosta riippuen. Helpoimmin työ käy saumajyrsimellä, jollaisen saat vuokrattua konevuokraamosta tai ostettua alle satasella.

Kiinnitä jyrsin pieneen kulmahiomakoneeseen. Puhdista saumat harjalla ja kastele ne, jotta tiilet eivät ime vettä laastista. Levitä laastia kuvan mukaisesti, ja puhdista seinä miedolla suolahappoliuoksella, kun saumat ovat kovettuneet.

1. vaihe:

Jyrsi vanhat saumat pois. Kulmahiomakoneen lisäosan voi vuokrata tai ostaa.

2. vaihe:

Poista pöly harjalla. Suihkuta saumat puhtaaksi puutarhaletkulla.

3. vaihe:

Levitä laastia saumoihin saumaraudalla. Saumarautoja on saatavana erilevyisiä. Valitse tarpeisiisi sopiva leveys.

Lue myös: Hyvät vanhanajan saumat

Muut lukevat juuri nyt …