Tarkkuutta laatoittamiseen

TARKKUUTTA: Kun laasti kovettuu, laatat pysyvät seinässä uskomattoman lujasti. Käytä aikaa suunnitteluun ja mittaamiseen. Säädä laatat tarkasti oikeille paikoille, kun laasti on vielä märkää.

TÄRKEÄÄ: POHJUSTA!

Voimakkaasti nestettä imevät alustat kuten kevytbetoni, kipsi, betoni ja laasti pitää pohjustaa ennen laatoittamista. Pohjuste varmistaa, ettei alusta ime laastista vettä liian nopeasti. Pohjuste myös parantaa laastin tarttumista.

Pohjuste eli primeri on usein värillistä, joten on helppo nähdä, mihin asti sitä on levitetty. Väri haalistuu, kun pohjuste kuivuu.

Pinnan pitää olla pölytön, rasvaton ja tasainen ennen primerin levittämistä. Tasoita pinnat huolellisesti ennen pohjustamista.

NIKSI: LAASTIKAMPA

Mitä isompia laatat ovat, sitä isommat hampaat laastikammassa pitää olla. Hampaiden koon voi tarkistaa painamalla laatan kiinni laastiin ja nostamalla sen irti. Hampaat ovat sopivat, jos laasti leviää joka puolelle laattaa.

Laastikampa

MAHDOLLISUUDET: LAATTOJEN MUOTOILU

Laattojen leikkaamiseen käytettävät työkalut riippuvat laatoista sekä siitä, miten laattaa pitää muotoilla. Käytä laattaleikkuria tavallisten laattojen ja vesileikkuria kovien lattialaattojen leikkaamiseen.

Vesileikkuri

Reiät on helppo tehdä timanttireikäsahalla ja kaaret laattapihdeillä.

Reikäsaha ja laattapihdit