Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Pikaopas tasoitteista

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Markkinoilla on paljon erilaisia tasoitteita. Tässä pikaoppaassa kerrotaan, millainen tasoite kannattaa valita ja miten käytät tasoitetta.

Tasoite: Pikaopas tasoitteista

Millaisia tasoitteita kaupoissa on?

Rautakaupoissa on monenlaisia tasoitteita. Seinän epätasaisuuksien tasoittamiseen käytetään hienoa, keskikarkeaa tai karkeaa tasoitetta sen mukaan, millainen seinän rakenne on. Voit käyttää valmistasoitetta tai sekoittaa tasoitteen itse. Jauhe myydään yleensä 25 kilon säkeissä, valmistasoitteet kolmen, viiden tai kymmenen litran astiassa.

Valmistasoitteet ovat kalliimpia kuin jauheet, mutta valmistasoitetta on helpompi käyttää. Valmistasoitteen voi levittää isolle pinnalle telalla. Se on nopeaa, mutta telalla levitetty tasoite pitää tasoittaa lastalla.

Isot ja syvät kuopat kannattaa tasoittaa nopeasti kuivuvalla tasoitteella, jota voi levittää jopa 10 senttiä paksuina kerroksina. Myös halkeamat ja pikkukolot kannattaa tasoittaa nopeasti kuivuvalla tasoitteella. Sitä myydään yleensä putkilossa, josta sitä on helppo levittää. Kipsiseinien tasoittamiseen kannattaa käyttää kipsipohjaista tasoitetta, jotta korjatusta kohdasta tulee kestävä.

Tasoite: Levitä tasoite telalla.

Tasoitteen levittäminen telalla on nopeaa.

LUE LISÄÄ: Seinien rappaaminen

Mitä lattiatasoite on?

Lattiatasoite on yleensä itsetasoittuvaa lattiatasoitetta, jota käytetään esimerkiksi betonilattian tasoittamiseen. Tasoita tehdään sekoittamalla jauhe veteen oikeassa suhteessa, jotta tasoitteesta tulee sopivan notkeaa eikä siihen tule möykkyjä.

Epätasaiselle alustalle kaadettu massa tekee pinnasta suoran. Tasoitetta pitää kuitenkin levittää oikeaan suuntaan lastalla tai telalla. Lattiatasoitetta käytetään yleensä ennen lattian laatoittamista.

Tasoite: Itsetasoittuva lattiatasoite

Itsetasoittuvaa lattiatasoitetta pitää auttaa oikeaan suuntaan lastalla.

Mitä puutasoite on?

Puutasoitetta käytetään muun muassa halkeamien ja kolojen täyttämiseen. Puutasoitteet ovat usein harmaita.

Kemiallinen puu on yksi puutasoitteen alalaji. Kemiallista puuta käytetään esimerkiksi puulattioiden ja -kalusteiden kolojen ja halkeamien täyttämiseen. Kemiallisen puun sävyt vaihtelevat, ja erivärisiä massoja voi käyttää sopivan sävyn sekoittamiseen.

Kuinka kauan tasoitteen pitää kuivua?

Tasoitteiden kuivumisajoissa on isoja eroja. Kuivumisaika riippuu tasoitteen tyypistä. Nopeasti kuivuva tasoite kuivuu yleensä puolessa tunnissa, mutta kipsitasoitteen pitää kuivua yön yli, ennen kuin sen voi hioa. Lue tasoitteet käyttöohje huolellisesti ennen käyttämistä.

LUE LISÄÄ: Kipsilevyt: Näin tasoitat saumat

Tasoite: Kuinka kauan tasoitteen pitää kuivua?

Kuivumisaika riippuu tasoitteen tyypistä. Kipsitasoitteen pitää kuivua yön yli.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin