3 virhettä: Kipsilevyt

Repikö ruuvi kipsilevyn pinnan tai piirsitkö kattolevyn kulman väärin päin? Kipsilevyjen käsittelyssä on omat niksinsä. Esittelemme kolme perusvirhettä ja näytämme, kuinka vältät ne.

Piirrä levyn takapintaan, jos aiot sovittaa kipsilevyn kattoon.

1. VIRHE: Teet merkinnät peilikuvana ja leikkaat levyn väärin.

Jos olet joskus asentanut kipsilevykattoa, olet varmasti tehnyt tämän: leikannut levyn väärin niin, että se ei sovikaan kulmaan tai tietyn putken ympärille.

Yleensä kyse on vain siitä, että merkinnät piirretään levyn etupuolelle ja sen jälkeen ne siirretään peilikuvana levyyn. Piirrä levyn takapintaan (ja mittaa useaan kertaan), niin merkinnät tulevat oikein päin.

Ruuvin pitää painaa levyä alustaa vasten. Levyn kartonkipinta ei siis saa ruuvattaessa rikkoutua, kuten vasemmanpuolisessa kuvassa on käynyt.

LUE LISÄÄ: Kipsilevyn asennus

2. VIRHE: Ruuvit rikkovat kartongin.

Ajattelet ehkä, että ruuvit on saatava kunnolla kiinni, joten ruuvaat ne tiukasti levyn pohjaan asti.

Ajatus on kaunis, mutta menetelmä väärä, sillä kipsilevyruuvit on upotettava vain nipin napin levyn tasoon ja niiden takana olevaan runkoon, jotta ne vetävät osat toisiinsa. Kipsilevyn pinta on nimittäin kartonkia, joka on paljon levyn ydintä sitkeämpää. Ruuvi on saatava vain juuri ja juuri kiinni kartonkiin. Jos ruuvi läpäisee sen, kipsilevyn ytimen pitäisi voida kannatella ruuvia, mutta siihen ei jaunoinen kipsiydin pysty.

Osta kipsilevyruuvauskärki tai hanki erityinen kipsilevyruuvinväännin. Molemmilla voit varmistaa, että kärki päästää ruuvista automaattisesti otteen, kun ruuvi on tarttunut levyn kartonkiin.

LUE LISÄÄ: Kipsiruuvinväännin helpottaa työskentelyä

Leikkaa viistereuna pois levyistä, jotka asetetaan seinää vasten.

3. VIRHE: Käännät viistetyn reunan seinää tai ovenkarmia vasten.

Kipsilevyjen reunoissa on upotetut viisteet, sillä levyt asennetaan seinään viistereunat vastakkain, jotta saumakohta on helppo tasoittaa. Jos levy tukeutuu seinää, ovenkarmia tai muuta vastaavaa vasten, viistereunaa ei tarvita. Viiste vaatisi vain tasoittamista, ja se on vaikea tehdä esimerkiksi suoraa seinäpintaa vasten. Leikkaa siis viistereuna pois niistä levyistä, joita ei aseteta toisiaan vasten.

LUE LISÄÄ: Levyhissi: Levynostin vain 20 eurolla

    Muut lukevat juuri nyt …