Käsisirkkeli: Suorien linjojen sahaaja

Käsisirkkelin pikaopas

Tässä jutussa tutustutaan perusteellisesti käsisirkkeliin. Näytämme, mihin asioihin käsisirkkelin ostamisessa pitää kiinnittää huomiota, käymme läpi erilaiset käsisirkkelit ja näytämme, miten käytät käsisirkkeliä. Klikkaa linkkiä ja siirry jutussa eteenpäin.

Tämä pitää tietää ennen käsisirkkelin ostamista
Käsisirkkeli: 3 hintatasoa
Näin käytät käsisirkkeliä

Tämä pitää tietää ennen käsisirkkelin ostamista

Käsisirkkeli on erinomainen työkalu pitkien ja suorien linjojen sahaamiseen. Markkinoilla on paljon erikokoisia käsisirkkeleitä, mutta 160 millin terä riittää lähes kaikkiin töihin. Alla kerrotaan, mitä kaikkea käsisirkkelin ostamisessa pitää ottaa huomioon.

Käsisirkkeli: Suorien linjojen sahaaja

1. KÄYNNISTYSVARMISTIN. Tarkista, että sirkkelissä on kaksi nappia, jotka pitää painaa pohjaan, ennen kuin kone käynnistyy. Se lisää turvallisuutta.
2. KAHVA. Kahvasta pitää saada hyvä ote, siinä on oltava luistamattomat päällysteet, ja sen pitää sopia hyvin molempiin käsiin.
3. AKKU. Jos sirkkeli käy akulla, tarkista, että sen varaustaso näkyy selkeästi.
4. PÖLYNIMURILIITIN. Pölynimuriliitäntä on hyödyllinen lisäominaisuus. Tarkista, ettei liitin haittaa työntekoa.
5. KARALUKKO. Terän vaihtamisen pitää onnistua nopeasti karalukolla ja yhdellä avaimella.
6. SYVYYSASTEIKKO. Lukujen pitää olla selkeät, jotta säätäminen on helppoa.
7. TERÄSUOJUS. Suojuksen pitää liukua kevyesti pois edestä ja palata nopeasti terän päälle, kun sirkkeli nostetaan ylös.
8. POHJA. Pohjan pitää olla vakaa, sileä ja korkeareunainen.
9. VALO. Valitse malli, jossa on sahauslinjan näyttävä led-valo tai laserlinja.
10. KULMANSÄÄTÖ. Asteikon pitää olla selkeä ja terän säätämisen sujua helposti.

TESTISSÄ: Lue uusin käsisirkkelitesti täältä

Näin käytät käsisirkkeliä

Käsisirkkeli on suorien sahauslinjojen erikoistyökalu. Se katkaisee ja halkaisee laudat ja levyt erittäin tarkasti ja siististi. Sirkkelissä on reilusti voimaa, ja se kulkee helposti mukana työmaalta toiselle. Katso tästä, miten säädät ja käytät käsisirkkeliä oikein.

Käsisirkkeli: Näin käytät käsisirkkeliä

SUORAT LINJAT: Käsisirkkelillä ja ohjainkiskolla tai suoralla laudalla on helppo sahata suoria linjoja.

Käsisirkkelin paraatilajit

Käsisirkkeli sopii erinomaisesti karkeaan työhön kuten levyjen ja tolppien sahaamiseen, eikä mikään muu saha leikkaa levyjä yhtä hyvin.

Nykyään useimmissa käsisirkkeleissä on laserlinja, jonka avulla on helppo sahata melko tarkasti. Kaikkein tarkinta sahaaminen on kuitenkin ohjainkiskon tai suoran laudan avulla. Voit käyttää myös sirkkelin omaa sivuohjainta. Sivuohjain asennetaan levyn reunaan ja säädetään sopivalle etäisyydelle sahauslinjasta.

LUE LISÄÄ: Pöytäsirkkeli

Fiksu tekniikka: Melamiinin sahaaminen

Melamiinilevyä ei kannata halkaista yhdellä sahauksella. Jos levy sahataan kerralla, terän hampaat osuvat melamiiniin pystysuorassa, jolloin levyn reunasta saattaa irrota pieniä palasia.

Säädä terä siten, että se yltää juuri ja juuri ohuen melamiinipinnoitteen läpi. Sahaa levy poikki vasta toisella sahauksella, jotta pintaan ei tule rumia jälkiä.

NIKSI: Vältä rosot

Reunojen rikkoutumista on pyrittävä välttämään. Siihen on onneksi kätevä niksi:

Säädä terän syvyys siten, että se rikkoo levyn pinnan juuri ja juuri. Käynnistä saha ja vedä sitä taaksepäin, jotta terä tekee pintaan viivan. Sen jälkeen voit sahata levyn poikki ilman pelkoa reunojen rikkoutumisesta.

LUE LISÄÄ: Millainen sirkkelinterä pitää valita?