Poravasara: Valitse oikea poravasara

VOIMAA: Poravasara on paljon tehokkaampi työkalu kivien ja betonin poraamiseen kuin iskuporakone.

Poravasaran pikaopas

Tiedätkö kaikki poravasaran ominaisuudet, mihin töihin poravasara sopii täydellisesti ja mitä varusteita poravasaran kanssa tarvitaan? Lue vastaukset poravasaran pikaoppaasta. Klikkaa linkkiä ja pääset pidemmälle jutussa.

3 tavallista poravasaralla tehtävää työtä
Poravasara: 3 hintatasoa
Poravasaran tarvikkeet
Tehokasta purkamista: 7 talttaa

Poravasaran yksityiskohdat

  1. ISTUKKA/ SDS-LIITÄNTÄ. Terien ja talttojen kiinnittämisen pitää olla helppoa.

  2. VALITSIN. Käytetään toiminnon vaihtamiseen tavallisesta porauksesta vasaratoimintoon. Joissakin malleissa pyörimisen voi kytkeä pois päältä, jolloin konetta voi käyttää piikkaamiseen.

  3. SUUNNANVAIHDIN. Nappia pitää voida käyttää helposti samalla, kun konetta pidellään käsissä.

  4. KÄYNNISTYS- JA SAMMUTUSNAPPI. Napin pitää olla helppokäyttöinen, ja nopeuden säätelyn pitää olla yksinkertaista.

  5. TAKAKAHVA. Kahvan pitää olla tarpeeksi iso, jotta siinä on tilaa kädelle ja työhanskalle.

  6. AKKU JA LATAUSTILAN MERKKIVALO. Akun irrottamisen ja kiinnittämisen pitää olla helppoa. Koneessa pitää olla selkeät valot ja asteikot, jotka näyttävät, kuinka paljon akussa on virtaa.

  7. ETUKAHVA. Jämerä etukahva on välttämätön, kun poraamiseen tarvitaan voimaa. Tarkista, että kahva on kunnolla kiinni koneessa ja siitä on hyvä pitää kiinni.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Lue suuri poravasaratesti täältä

LUE LISÄÄ: Testissa pylvasporakoneet

Poravasaran tarvikkeet

Poravasara on nopea ja tehokas työkalu betonin ja erilaisten kivien poraamiseen. Poravasaran piikkaustoiminnolla ja oikealla terällä voi tehdä monenlaisia remontteja sekä ulkona että sisällä.

Poravasaran tarvikkeet

TEHOKKUUTTA: Purkaminen sujuu paljon nopeammin taltalla ja poravasaralla kuin vasaralla ja meisselillä.

Standardi: Poravasaranterät

Betonin, luonnokivien ja kovien tiilten poraamiseen tarvitaan poravasara ja poravasaranterä.

Poravasara iskee harvemmin mutta paljon raskaammin kuin iskuporakone. Poravasaran kanssa ei voi käyttää sileävartista poranterää, vaan poraamiseen tarvitaan poravasaranterä, joka sopii SDS-istukkaan. Kiinnitystapa varmistaa, ettei terä irtoa kesken työn.

Kaupoissa on paljon erikokoisia poravasaranteriä viisisenttisistä yli metrin pituisiin teriin. Terien halkaisija vaihtelee 3,5 millistä 26 milliin.

Terässä on kaksi, kolme tai neljä kärkeä. Kaikki vaihtoehdot ovat hyviä, mutta terä uppoaa paremmin raudoitettuun betoniin, jos siinä on enemmän kuin kaksi kärkeä. Kaksikärkinen terä on halvempi ja poraa nopeammin raudoittamatonta betonia.

Kaikkein halvimmat terät kannattaa jättää ostamatta.

Poravasaran tarvikkeet: Standardi: Poravasaranterät

Poravasaran terässä voi olla kaksi kärkeä (kuten kuvassa) kolme kärkeä tai neljä kärkeä.

2 vaihtoehtoa: Kiinnitys

SDS-istukka tarttuu lujasti kiinni poravasaranterän uriin, mutta antaa terän liikkua muutaman millin eteen ja taakse. Poravasarassa voi olla joko SDS-Plus- tai SDS-Maxistukka. Molemmat mallit toimivat yhtä hyvin. Niiden suurin ero liittyy kokoon. SDS-Plus-istukka riittää mainiosti tavallisiin tee se itse -töihin. Laajaan purku-urakkaan kannattaa kuitenkin hankkia poravasara, jossa on SDS-Max-istukka.

Poravasaran tarvikkeet: 2 vaihtoehtoa: Kiinnitys

Kuvassa on SDS-Plus-kiinnitys.

Poravasaranteräsarja

Jatkuvaan käyttöön tai isoon urakkaan kannattaa hankkia sarja, jossa on kaikki yleisimmät teräkoot. Yleensä sarjaan kuuluu lisäksi pari talttaa kuten piikkitaltta ja tasataltta. Niillä pääsee jo pitkälle.

Poravasaran tarvikkeet: PoravasaranteräsarjaErikoisvaruste: Sovitin tavallisille terille

SDS-sovittimen päässä on istukka, joka sopii tavallisille poranterille. Sovittimen toisessa päässä on SDS-varsi, joka sopii poravasaran istukkaan. Sovittimen ansiosta poravasaran kanssa voi käyttää tavallisia puu- ja kiviteriä. SDS-sovitin maksaa noin 30 euroa.

Poravasaran tarvikkeet: Erikoisvaruste: Sovitin tavallisille terille

Tämä istukka on kiinni SDS-Plus-varressa.