Pylväsporakoneet: Testasimme pylväsporakoneet isolla reikäsahalla. Vaneerilevyn poraaminen reikäsahalla vaatii paljon voimaa.

Testasimme pylväsporakoneet isolla reikäsahalla. Vaneerilevyn poraaminen reikäsahalla vaatii paljon voimaa.

Pylväsporakone on erinomainen lisä jokaiseen verstaaseen. Pylväsporakoneella on helppo porata tarkkoja reikiä, joiden kulma ja syvyys ovat juuri oikeat.

Pylväsporakonetta käytetään yleensä puun poraamiseen, mutta sillä voi porata myös muita materiaaleja. Esimerkiksi paksua rautaa on vaikea porata tavallisella porakoneella, mutta pylväsporakone pitää porattavan esineen tiukasti paikallaan eikä päästä sitä pyörimään ympäri terän mukana.

Näin pylväsporakone toimii

Kaikki pylväsporakoneet toimivat samalla periaatteella. Koneissa on istukka, jonka voi nostaa ylös, laskea alas ja säätää erittäin tarkasti.

Tässä testissä oli viisi hihnavetoista konetta. Niiden nopeutta ja vaihteita säädetään siirtämällä moottoritilassa olevia hihnoja. Niin on tehty aina, vaikka se on hieman hankalaa. Yksi testikoneista toimii paljon fiksummin. Sen kierroksia säädetään nopeasti ja tarkasti yhtä nappia vääntämällä.

Pylväsporakone mahtuu pöydälle

Pienimmät pylväsporakoneet mahtuvat pöydälle tai penkille. Kaikki tämän testin koneet ovat niin sanottuja penkkiporakoneita.

Koneiden hinnoissa on isoja eroja, mutta kalleimmatkin mallit maksavat alle 300 euroa.

Tämän testin yllättävin havainto on, ettei moottorin voimakkuudella ole suurta merkitystä sille, kuinka nopeasti ja tehokkaasti kone toimii. Pienet hienoudet ja yksityiskohdat ratkaisevat, kuinka hyvä koneilla on työskennellä.

Näin pylväsporakoneet testattiin

Kovien materiaalien poraaminen vaatii paljon voimaa. Testasimme koneiden voimat tekemällä kuppiterällä reikiä 10 milliä paksuun vanerilevyyn. Samalla otimme aikaa, kuinka kauan poraaminen kesti.

Mittasimme istukan ja porausalustan välisen etäisyyden, sillä se määrittää, kuinka isoja esineitä koneella voi porata.

Mittasimme myös koneiden melutason, sillä pylväsporakoneen ääni saattaa kuulostaa liian kovalta pienessä verstaassa.

Lisäksi arvioimme koko testin ajan, kuinka kestäviltä ja laadukkailta koneet tuntuivat.

Puolueeton testi

Tee Itse on täysin riippumaton työkaluvalmistajista, mainostajista ja muista ulkopuolisista tahoista. Testitoimittajamme tutkii markkinoita ja valitsee testattavat tuotteet itsenäisesti. Kaikki koneet ja laitteet testataan perusteellisesti ja samalla tavalla. Voit lukea lisää testin yksityiskohdista artikkelista.

Testasimme nämä 6 pylväsporakonetta

  • EINHELL TC-BD 630
  • BOSCH PDB 40
  • HOLZMANN SB4115N
  • SCHEPPACH DP 16 SL
  • FERM TDM1026
  • RYOBI RDP 102L

LATAA KOKO TESTI ja lue, mikä pylväsporakone nousi testivoittajaksi.