Poravasara testi

PORAVASARAT: Poraa helposti reikiä kovaan betoniin

Iskuporakone on hyvä työkalu esimerkiksi tiiliseinän poraamiseen, mutta betoniseinään ei tule kummoista reikää ilman poravasaraa. Se pyörii hitaammilla kierroksilla ja iskee harvemmin kuin iskuporakone, mutta poravasaran iskut ovat raskaampia ja voimakkaampia. Kovien lyöntien ansiosta poravasaralla voi tehdä reikiä myös erittäin kovaan betoniin.

LUE LISÄÄ: Testasimme seitsemän verkkovirralla toimivaa poravasaraa

Poravasaran iskujen voima perustuu muun muassa SDS-kiinnitykseen. Se pitää terän lujasti otteessaan mutta päästää terän liikkumaan eteen ja taakse muutaman millin verran.

Voimakkaat akkukoneet

Päätimme keskittyä tällä kertaa akkuporavasaroihin. Ne ovat selvästi kalliimpia kuin verkkovirralla toimivat koneet ja maksavat keskimäärin kaksi kertaa enemmän. Toisaalta akkukoneet ovat paljon kätevämpiä, sillä niiden kanssa ei tarvitse huolehtia jatkojohdoista tai välittää siitä, onko työmaalla sähköä.

Testi osoitti, etteivät akkukoneet ole yhtään heikompia kuin verkkovirralla toimivat poravasarat. Lisäksi nykyaikaiset työkaluakut ovat niin kestäviä, että niissä riittää virtaa pitkäksi ajaksi kerrallaan.

Joissakin koneissa on tavallisen porauksen ja vasaratoiminnon lisäksi piikkaustoiminto. Sen avulla on helppo purkaa laatat kylpyhuoneen seinistä tai keittiön välitilasta pikavauhtia.

Poravasaratesti: Näin se tehtiin

Mittasimme koneiden voimat poraamalla niillä kuusi vaativaa 10 millin reikää betonikiveen ja otimme aikaa. Sen jälkeen testasimme kestävyyden jatkamalla poraamista, kunnes akut tyhjenivät kokonaan. Testasimme kaikki koneet kahdella täyteen ladatulla akulla.

Arvioimme koneiden ergonomiaa ja laatua koko testin ajan. Poravasaran pitää olla tukeva ja kestää käytössä pitkään. Toisaalta poravasara voi olla myös niin tukeva ja raskas, että sitä on vaikea käyttää. Liian vankkatekoista konetta on vaikea pitää hyvässä asennossa ja tasapainossa.

Riippumaton poravasaratesti

Tee Itse on täysin riippumaton työkaluvalmistajista, mainostajista ja muista ulkopuolisista tahoista.

Testitoimittajamme tutkii markkinoita ja valitsee testattavat tuotteet itsenäisesti.

Kaikki koneet ja laitteet testataan perusteellisesti ja samalla tavalla. Voit lukea lisää testin yksityiskohdista seuraavilta sivuilta.

Testasimme nämä 5 poravasaraa

EINHELL HEROCCO
RYOBI R18SDS-0
AEG BBH 18C-0
DEWALT DCH133M1
MAKITA DHR182Z

LATAA KOKO TESTI ja lue, mikä poravasara nousi testivoittoon.