Lukijoiden parhaat vinkitsuojaisaksi terassiksi

Kehnon sään ei pidä estää mukavaa kesäillanviettoa terassilla. Yksinkertainen suoja-aita pitää tuulen loitolla, ja puolikatos antaa suojaa sateelta ja kasteelta. Tässä kuusi hyvää rakennusideaa lukijoilta.

terrasse japansk hegn

Kaikkiin riukuihin on porattu reiät, joista vaijerit on vedetty läpi.

1. Japanilaistyylinen aita terassille

”Rakensin terassin ympärille ilmavan, japanilaistyylisen aidan ja pystytin sen kivipedin päälle.

RAKENNA ITSE: _Tuulensuoja-aita

Kaivoin tolpat noin 90 cm:n syvyyteen maahan. Tolpat on ylhäältä yhdistetty vaakapalkkeihin. Aita koostuu vierekkäin asennetuista ”kehikoista”.

Täytin jokaisen kehikon riu’uilla, jotka ripustin vaakapalkkeihin kiinnittämiini vaijereihin. Riu’ut eivät jatku aivan tolppiin asti, jotta aidan ilme säilyy kevyen ilmavana.

Kiinnitin vielä vaijerien päähän keskikokoiset kivet, jotka pitävät riu’ut aloillaan. L.G.

terrasse japansk hegn

Kiviin on porattu reiät silmukoille, joihin vaijerit on kiinnitetty.

2. Siirrettävä suoja-aita pitää kylmän tuulen pois terassilta

”Terassini kulmaan pääsee usein puhaltamaan kylmä tuuli. Tämän takia rakensin kätevän aidan, jonka voi pystyttää silloin, kun tuulensuojaa tarvitaan.

Aita (180 x 120 cm) on tehty puusäleistä. Jokaisen aitaelementin voi sijoittaa sinne, missä siitä on eniten hyötyä.

Elementit on yhdistetty poraamalla kehyksiin reiät ja sitomalla elementit yhteen lippunarulla. Aita on myös nopea purkaa ja pakata kasaan. N.H."

Terrasse fleksibelt hegn

Säleaita pysyy pystyssä ilman kiristimiä ja kiinnittimiä, kunhan aita-elementit saa aseteltua sopivaan kulmaan.

Terrasse fleksibelt hegn

Aita tarjoaa hyvän suojan tuuliselle terassin nurkkaukselle.

LUE LISÄÄ: Liikkuvat kasvilavat antavat suojaa

3. Suoja-aidalla ja puolikatoksella varustettu terassi

”Olen rakentanut noin 40 m2:n terassin konehallini länsipäätyyn. Paikalla oli jo valmiiksi pitkä ikkunaton muuri, joten kattokannattimia varten oli helppo asentaa vaakajuoksu niin, että terassi saatiin osittain katettua.

INSPIRAATIO: Näin katat terassin

Terassi muodostuu isosta laatoitetusta alueesta, jota kiertää pilariperustus. Sen päälle on kiinnitetty alempi vaakajuoksu. Terassin ympärille on rakennettu aita, joka on kiinnitetty alavaakajuoksuun.

Terassin toiseen päähän tehtiin katos ja suljettu rakenne lasikehikoista. Näin terassille saatiin suojaa länsituulilta. Voimme kuitenkin yhä nauttia puutarhaamme näkymistä.

Puolikatos on helposti asennettava Fastlock Uni. Nyt voimme käyttää terassia joka säällä, ja näin myös teemme, sillä terassilla on nyt suojaisaa ja kuivaa tilaa. B.C.

LUE LISÄÄ: Tämä pitää tietää terassin kaiteen rakentamisesta

Terrasse hegn halvtag

Terassin päällysteeksi on valittu ruskeanpunaiset kartanokivet.

Terrasse hegn halvtag

Katto koostuu kuudesta kattokannattimesta, jotka on kiinnitetty seinän vaakajuoksun palkkikenkiin. Kannattimien väli on 80 cm. Niiden päällä on poikkirimat, joihin katto kiinnitetään.

LUE LISÄÄ: Suoja-aita terassille

4. Kätevä puolikatos suojaa terassia

”Olisimme halunneet kattaa terassimme, mutta räystäidemme alla ei ole tarpeeksi tilaa katoksen kiinnittämiseksi seinään.

Ratkaisimme asian niin, että katos jatkuu katon päälle, jolloin katoksen alle jää tarpeeksi seisomakorkeutta. Puolikatos on rakennettu neljän kulmatolpan varaan.

Kolme niistä on integroitu terassin aitarakenteeseen, neljäs kiinnitetty palkkikengällä lattiaan. Katoksen katemateriaalina on bitumihuopa. . B.V.

Terrasse halvtag

Puolikatos yltää talon katon päälle. Tämä väli on suljettu, jotta tuuli ei pääse siitä läpi.

5. Suoja-aita ja oleskelunurkkaus

"Tarkoituksenani oli oikeastaan vain rakentaa puuterassillemme tuulensuoja. Huomasin kuitenkin, että suoja-aita tarvitsi lisää vankkuutta.

Keksin rakentaa sohvan osaksi tuulensuojaa. Nyt sohvan selkänoja jäykistää aitaa ja tekee siitä tukevan.

Käytin sekä sohvan sokkeliin, istuimeen että käsinojiin ylijääneitä terassilautoja. Sain niistä tehtyä myös sohvapöydän, joten hankkeen laajentaminen ei maksanut paljon lisää.

Sohvatyynyt on leikattu halvoista vaahtomuovipatjoista ja verhoiltu uusiksi. Lisäksi sohvalle on laitettu paljon IKEAn tyynyjä.

Lopputulos on ratkaisultaan sekä kätevä että kaunis, ja oleskelunurkkausta käytetään nykyään ahkerasti läpi kesän. Itse asiassa oleskelunurkkauksesta tuli koko perheen uusi suosikkipaikka. B.V.

Terrasse læhegn

Sohvanurkkauksesta on tullut perheen suosikkipaikka.

Terrasse læhegn

Sohva on rakennettu osaksi aitaa, ja siihen käytetty enimmäkseen ylijääneitä terassilautoja.

6. Sievä säleaita

”Kun pensasaitamme oli pudottanut lehtensä, näkymä uudelta terassiltamme naapuriin oli mielestämme liian avoin. Rakensin varastoista löytämästäni puusta säleaidan.

INSPIRAATIO: Nauti elämästä terassilla

Tein säleaidan 100 x 100 mm tolpista, jotka höyläsin kulmistaan ja viimeistelin hiomalla ne epäkeskohiomakoneella. Asensin tolppien väliin poikkilistoja (10 x 30 mm), jotka kiersin päistään pyöreiksi, jotta pystyin kiinnittämään ne tolpan reikiin heloja käyttämättä.

Poikkilistojen väliin punomani säleet sahasin mahonkilaudoista pöytäpyörösahalla 4 mm paksuiksi. Säleet punottuani sahasin vielä yhteen listaan uran, ja asensin sen aidan päälle suojaamaan puurakenteiden
päätyjä kosteudelta.

Lopuksi sivelin kaikkiin puuosiin puunsuojaa, joten aita pysyy siistinä vuosikaudet. A.N.

Terrasse flethegn

Upea aita antaa hyvän näkösuojan naapuriin, mutta se on itse asiassa yhtä kaunis toiselta puolelta, sillä se on rakennettu ilman heloja.

Terrasse flethegn

Tolppien reiät on tehty kaavan avulla, jolloin niiden välit ovat varmasti yhtä pitkät. Näin poikkilistat sijoittuvat täysin tasaisesti. Tähän listaan on sahattu ura, joka viimeistelee aidan yläreunan. Näin kaikki puunpäädyt on suojattu kosteudelta.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Terassi