Lukijoiden parhaat ideat: Lisää iloa terassista

Pehmustelaatikko, hiekkalaatikko vai liikuteltava baari terassilla? Tee Itse -lehden lukijoilla on valtavasti hyviä terassi-ideoita!

Opbevaring under terrassen

Tämän terassilattian alla on paljon säilytystilaa.

1. Kätevä säilytystila terassilattian alla

”Puolisoni idea käyttää terassilattiamme alustaa säilytystilana on mielestäni loistava. Toivottavasti ideasta on muille lukijoille yhtä paljon iloa kuin meille. Talomme jatkona on katettu terassi, joka on oviaukon tasossa.

Tämä tarkoittaa, että terassia on nostettu jonkin verran irti maasta, jolloin terassilautojen alle jää iso tila. Sitä voi hyvin käyttää säilytykseen. Sahasin lattialaudat poikki ja yhdistin ne takapuolelta poikkilaudoilla, jotta ne toimivat lattialuukkuina. Luukut on saranoitu toisesta sivusta, ja ne lepäävät sivujen poikkirimojen päällä. Näin luukut on hyvin tuettu, kun niiden päällä kävellään.

Terassilattian alle on sijoitettu kolme säilytyslaatikkoa, jotka on asetettu poikkirimoille. Laatikot voi nostaa ylös. Luukut lepäävät poikkirimojen päällä, joten ne ovat hyvin tuettuja, ja lattialla voi kävellä. L.E.

Opbevaring under terrassen

Huomaamaton lattialautaan tehty reikä toimii vetimenä, josta terassin alle johtavan luukun saa auki.

2. Monitoimiset säilytyslaatikot

”Terassilta voi olla vaikea löytää tilaa kalusteiden pehmusteiden säilyttämiseen. Valmiit laatikot ovat usein aika pieniä ja liian korkeita, jotta niiden päällä voisi istua.

Rakensin kaksi tilavaa laatikkoa, jotka ovat hieman matalampia ja sopivat myös istuimiksi.

VAIHE VAIHEELTA: Rakenna erinomainen tyynylaatikko

Laatikot ovat kooltaan noin 50 x 150 cm, ja ne on tehty vanerista. Kiinnitin sivujen etureunaan kumilistat, jotka luovat kannen ja laatikon ilmanvaihtoon sopivan raon estäen kondenssin muodostumista.

Lisäksi rakensin listoista ritilän laatikon pohjalle. Ritilän avulla pehmusteet yms. saadaan pidettyä irti laatikon pohjasta, ja niiden alle jää hieman tilaa ilmankiertoon.

Kansi ei peitä koko laatikkoa, vaan se on saranoitu takimmaiseen lautaan niin, että selkänojalle jää pieni tuki taakseen. J.J.

Terrasse hyndebokse

Kaksi laatikkoa tarjoavat paljon säilytystilaa, mutta niitä voi käyttää myös moneen muuhun.

Terrasse hyndebokse

Laatikoita käytetään istuimina. Selkänojat tekevät istumapaikoista mukavat.

Terrasse hyndebokse

Selkänojat voi taittaa alas penkkien jatkeeksi ulkopediksi. Tämän takia selkänojan takana on taittojalat, jotka tulevat esiin, kun noja lasketaan alas.

3. Siirreltävä kukka-alusta

”Kun rakensin puuterassiani, lautoja jäi hieman yli. Rakensin niistä pari pientä siirreltävää vaunua, joiden päälle voin asettaa kukkaruukkuja.

RAKENNA ITSE: Kukat laatikoihin

Vähänkin isommat ruukut ovat usein hyvin painavia, ja sain selkäni kipeäksi niiden kantamisesta. Nyt voin välttyä siltä, ja kuljettaa ruukkuja kätevästi pyörällisillä alustoillaan. Alusta on tehty kolmesta laudasta, jotka on kiinnitetty kahteen alapuolen poikkilautaan.

Kumpaankin poikkilautaan on kiinnitetty kaksi pyörää. Alustaan on tehty pieni koroke (kolmesta puolikkaasta laudasta), jotta kukat saa eri tasoille, jolloin ne pääsevät parhaiten esille. Alusta on koottu ruostumattomilla ruuveilla. S.S.

Terrasse mobile vogne blomster

Alustaa on helppo siirrellä, ja kukat näyttävät eri tasoille asennettuina erityisen kauniilta.

4. Siirreltävä terassin baari

”Rakensin terassillemme baari-tiskipöytä-ulkokeittiö-yhdistelmäkalusteen. Terassikaluste on asennettu pyörille, joten sitä on helppo siirrellä tarpeen ja sään mukaan.

INSPIRAATIO: 3 tyylikästä terassikalustetta

Pöytälevy on tehty vedenkestävästä muottivanerista. Pöytälevy työntyy hieman ovireunojen yli, jotta ovet pysyvät paremmin sateelta suojassa.

Ovet ovat kätevät, ja niihin on asennettu lukittavat salvat. Näin voimme säilyttää pöytälevyn alla tavaroita, jolloin ne ovat jatkuvasti käsillä, eikä niitä tarvitse hakea ja viedä sen pidemmälle.

Asensin baaritiskin sivuille kahvat, jotka alunperin toimivat jääkaapin kahvoina. Ne helpottavat baaritiskin siirtämistä.

Kalusteen alareunaan on kiinnitetty pidempi kahva, jota voi käyttää jalkatukena pöydän ääressä istuskeltaessa.N.W.

Flytbar bar terrasse

Baaritiski ja muutama tyylikäs baarijakkara komistavat terassia.

Flytbar bar terrasse

Oviin on kiinnitetty salvat, jotta pöytälevyn alla olevan tilan voi sulkea riippulukolla.

5. Portaiden alle säilytystilaa

”Rakensin puuterassin, kun taloamme laajennettiin. Terassinovelle haluttiin portaat, sillä ovi oli maantasoa ylempänä. Keksin samalla hyödyntää portaita puutarhatuolien säilytystilana. Niille ei oikein aiemmin ollut löytynyt sopivaa paikkaa.

Rakensin portaat, joista yhden askelman voi avata. Askelma on kiinnitetty saranoilla, joten se on helppo nostaa ylös. Samalla avautui kulkureitti portaiden alla olevaan tyhjään tilaan.

Siellä on riittävästi tyhjää tilaa kaikkien tuolien pehmusteille. Kun pehmusteet otetaan ulos, askelman väliin laitetaan kiila, jolla ”luukku” pysyy auki.

Olemme todella tyytyväisiä uudesta säilytystilasta, sillä se on kätevästi piilossa, mutta sijaitsee kuitenkin keskellä terassia. Pehmusteet kannattaa toki ottaa talveksi sisään. P.G.

Hyndeboks trappe terrasse

Askelman voi nostaa ylös, jolloin sen alta paljastuu reilusti tyhjää tilaa.

Hyndeboks trappe terrasse

Kun askelma on paikallaan, se toimii tavallisena portaana.

6. Terassi hiekkalaatikon kera

”Kun ryhdyin rakentamaan uutta laatoitettua terassia, rakensin siihen hiekkalaatikon, jotta se ei veisi tilaa muualla pihalla.

Tein vain laattapäällysteen laattareunuksen sisälle aukon ja täytin sen hiekalla. Hiekkalaatikkoa varten on kansi, jonka voi sulkea, kun laatikko ei ole käytössä. Kansi on tehty terassilaudoista, ja se odottaa puukehikossa, joka on tehty paikan päällä laattareunuksen ympärille.

Puukehys sovitettiin niin, että laudat ovat samassa tasossa laatoituksen kanssa. M.L.

Terrasse sandkasse

Hiekkalaatikon koko on 80 x 120 cm. Kaksi ulointa lautaa on kiinnitetty puukehikkoon.

Terrasse sandkasse

Hiekkalaatikon kansi tehtiin terassilaudoista, jotka on asetettu laatoituksen tasoon.

Terrasse sandkasse

Laudat on kiinnitetty poikkirimaan kannen molemmilla sivuilla.

7. Upea puuaita kehystää terassin

”Meillä on upouusi terassi, ja halusimme ympäröidä sen aidalla. Päätin rakentaa aidan itse alusta loppuun, jotta saisimme siitä makumme mukaisen.

Aita on tehty 45 x 45 mm höylätyistä siperiankuusilaudoista elementeittäin. Jokainen elementti koostuu kahdesta kehikosta, isosta ja pienestä, jotka on yhdistetty toisiinsa pienillä alumiiniputken pätkillä.

Elementit on kiinnitetty tolppiin samalla tavalla. Kiinnitin pienempään kehikkoon verkkoa, jotta aidasta tulisi ”suljettu”, mutta se olisi yhä ilmava. Verkko on leikattu niin, että se sijoittuu kehikkoon diagonaalisesti. Tämä vaatii tarkkuutta, mutta työ on vaivan arvoista, sillä nyt meillä on hyvin ainutlaatuinen aita.

Tolppien päähän on kiinnitetty alumiinihatut veden ohjaamiseksi tolpilta pois. M.W.”

Terrasse hegn

Aita on rakennettu elementeittäin, jotka on sovitettu pituuteen niin, että terassin pitkälle sivulle mahtuu kolme elementtiä.

Terrasse hegn

Aitaelementit on kiinnitetty tolppiin lyhyillä alumiiniputken pätkillä, joille on porattu reiät sekä elementteihin että tolppiin.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Terassi