3-2-1: Näin puhdistat pihalaatat

Levä, lika ja jäkälä ovat laattaterassin omistajan riesoja. On kuitenkin olemassa tehokas tapa, jolla saat koko terassin puhtaaksi pihalaattoja vaurioittamatta.

Pihalaattojen puhdistus

Puhdistuksen jälkeen laattaterassi on kuin uusi.

On pääasiassa kaksi riesaa, jotka rumentavat betoniset pihalaatat ja laskevat tunnelmaa, kun kesäpäivää halutaan viettää laattaterassilla:

LEVÄ: harmaanruskeat, liukkaat läiskät, joita muodostuu etenkin varjoisiin kohtiin, kuten talon pohjoisseinustalle.

LUE LISÄÄ: 4 vaihetta: Näin saat levän irti seinästä

JÄKÄLÄ: ilmenee valkoisina ja harmaina läiskinä, jotka täplittävät pihalaatat. Jäkälä viihtyy sekä auringossa että varjossa.

KATSO MYÖS: Uutta eloa terassiin.

3 menetelmää LEVÄN poistoon laattaterassista:

  1. Käsivoimat – Perinteinen puhdistus käsivoimin on hyvä ja ympäristöä säästävä menetelmä. Säännöllinen puhdistus vedellä ja harjalla poistaa lian, levän ja sammalen. Voit myös hioa levän pois: Ripottele laatoille saumahiekkaa ja levitä hiekka luudalla huolellisesti koko alueelle. Tämä vie aikaa, mutta samalla saat saumoihin uutta hiekkaa.
  2. Kemikaalit – Kemialliset levänpoistoaineet irrottavat levän, jonka voit jälkeenpäin huuhdella pois. Markkinoilla on monenlaisia tuotteita – muista valita levänpoistoaine, joka ei vahingoita ympäristöä.
  3. Korkeapainepesuri – Painepesurin voimakkain vesisuihku irrottaa levän tehokkaasti. Ole kuitenkin varovainen! Korkea paine voi vaurioittaa pintaa, jolloin osa betonistakin huuhtoutuu pois. Tällöin laattojen pinnasta tulee karkea, ja levä ja lika tarttuvat siihen paremmin kiinni.

KATSO MYÖS: Korkeapainepesurit testissä

2 menetelmää JÄKÄLÄN poistoon laattaterassista:

  1. Kemikaalit ja käsivoimat – Erilaiset kemialliset laatanpesuaineet vaikuttavat käytännössä samalla tavalla ja melko tehokkaasti jäkälään. Laatanpesuaineen on annettava vaikuttaa jonkin aikaa, minkä jälkeen jäkälän voi pestä pois luudalla tai harjalla.
  2. Suopa – Perinteinen suopa toimii jäkälään edelleenkin – osittain. Käyttötapa on sama kuin laatanpesuaineella, mutta suopa vaatii huomattavasti enemmän käsivoimia toimiakseen tehokkaasti.

1 menetelmä KAIKEN LIAN poistoon laattaterassista:

Jos laattaterassi on sekä levän ETTÄ jäkälän peitossa, on olemassa yksi tapa, jolla saat pihalaatat tehokkasti puhtaaksi. Menetelmä on ällistyttävän helppo, etkä joudu turvautumaan kemikaaleihin. Samalla saat pihalaatat puhtaaksi niin levästä, jäkälästä kuin tavallisestakin liasta yhdellä kerralla.

Ratkaisu on vaihtaa korkeapainepesuriin niin sanottu terassipesuri eli Patio Cleaner.

Pihalaattojen puhdistus

Korkeapainepesuriin liitetty terassipesuri on tehokas niin levän kuin jäkälänkin poistossa.

Korkeapainepesurin vesisuihku on niin voimakas, että se voi vaurioittaa laattoja. Terassipesurissa on pyörivät suuttimet, jotka jakavat paineen suuremmalle alalle ja suojaavat näin pihalaattojen pintaa.

LUE LISÄÄ: Saumahiekka - käytä sitä tämän takia!

Terassipesuri puhdistaa myös laatojen väliset saumat, joten ne kannattaa jälkeenpäin täyttää uudella saumahiekalla. Kun tämä on tehty, laattaterassi on yhtä kaunis kuin uutena.

LUE LISÄÄ: Terassipesuri

Muut lukevat juuri nyt …

Lisää samasta aiheesta Laattaterassi