Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Tästä syystä kotona on sokeritoukkia

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Useimpien kotien kylpyhuoneen lattialta voi silloin tällöin bongata yhden tai kaksi sokeritoukkaa. Mistä ne tulevat ja onko niistä haittaa? Katso täältä vastaus.

Sokeritoukan kuori on himmeän hopeanhohtoinen.

Merkkejä:

Pienet, hopeakuoriset ja suomuiset hyönteiset kerääntyvät lattialle, yleensä keittiöön tai kylpyhuoneeseen. Sokeritoukat elävät raoissa ja halkeamissa, ja niitä voi nähdä lähinnä vain yöllä.

Mitä haittaa sokeritoukista on?

Sokeritoukista ei ole suurta haittaa, ellei kerää postimerkkejä, sillä niitä ne syövät. Lähes jokaisesta kylpyhuoneesta ja keittiön kosteilta alueilta löytyy yksi tai kaksi sokeritoukkaa. Jos niitä kuitenkin on yhtäkkiä hyvin monta, etsi sokeritoukkien majapaikka. Se on nimittäin merkki siitä, että jossakin on liikaa kosteutta.

Näin torjut sokeritoukkia

Imuri on tehokas väline, mutta lattianpesusta ei ole sanottavaa hyötyä, sillä sokeritoukat viihtyvät kosteassa ympäristössä. Voit myös ripotella muurahaissirotetta.

Kuinka sokeritoukkainvaasion voi välttää?

Kokonaan ei sokeritoukilta voi välttyä, sillä ne ovat pärjänneet maailmassa jo noin 300 miljoonaa vuotta. Jos kuitenkin huolehdit kosteiden tilojen riittävästä tuuletuksesta, et todennäköisesti näe niitä liian usein.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin