Tästä syystä kotona on sokeritoukkia

Useimpien kotien kylpyhuoneen lattialta voi silloin tällöin bongata yhden tai kaksi sokeritoukkaa. Mistä ne tulevat ja onko niistä haittaa? Katso täältä vastaus.

Sokeritoukan kuori on himmeän hopeanhohtoinen.

Merkkejä:

Pienet, hopeakuoriset ja suomuiset hyönteiset kerääntyvät lattialle, yleensä keittiöön tai kylpyhuoneeseen. Sokeritoukat elävät raoissa ja halkeamissa, ja niitä voi nähdä lähinnä vain yöllä.

Mitä haittaa sokeritoukista on?

Sokeritoukista ei ole suurta haittaa, ellei kerää postimerkkejä, sillä niitä ne syövät. Lähes jokaisesta kylpyhuoneesta ja keittiön kosteilta alueilta löytyy yksi tai kaksi sokeritoukkaa. Jos niitä kuitenkin on yhtäkkiä hyvin monta, etsi sokeritoukkien majapaikka. Se on nimittäin merkki siitä, että jossakin on liikaa kosteutta.

LUE MYÖS: 6 vinkkiä: Näin vältät paperitoukat

Näin torjut sokeritoukkia

Imuri on tehokas väline, mutta lattianpesusta ei ole sanottavaa hyötyä, sillä sokeritoukat viihtyvät kosteassa ympäristössä. Voit myös ripotella muurahaissirotetta.

Kuinka sokeritoukkainvaasion voi välttää?

Kokonaan ei sokeritoukilta voi välttyä, sillä ne ovat pärjänneet maailmassa jo noin 300 miljoonaa vuotta. Jos kuitenkin huolehdit kosteiden tilojen riittävästä tuuletuksesta, et todennäköisesti näe niitä liian usein.

LUE MYÖS: Näin torjut tupajumit ja -jäärät

Muut lukevat juuri nyt …

Lisää samasta aiheesta Tuhoeläimet