Video
Helppo
Vaikea

Useimmat rapatun sisäkaton reiän paikkaamista yrittäneet eivät mielellään myönnä, että olivat jo valmiita laittamaan hanskat naulaan, koska laasti putosi jatkuvasti pois. Jos nokareen sai joten kuten pysymään alustassa, se yleensä putosi siinä vaiheessa, kun työlle käänsi hetkeksi selkänsä.

TOIMI NÄIN:

1. Poista irronnut rappaus ja kaikki pöly

Vain hyvin kiinnittynyt rappaus tai alusta voidaan jättää paikoilleen. Pyyhi vielä pölyt pois hyvin kostutetulla maalausharjalla.

2. Leikkaa kanaverkosta reikään sopiva pala

Se tarjoaa laastille hiukan lisää kiinnityspintaa. Lisäksi vanhat säikeet saadaan verkon avulla asettumaan vakaammin, jolloin laasti saadaan aremmin niihin kiinni.

3. Kiinnitä kanaverkko

Käyttämällä hakasimia huopanaulojen tms. sijaan, säikeet saadaan hyvin kiinni etkä vahingossa irrota katosta enempää rappausta.

4. Levitä nyt laasti reikään

Lisää valmiiksi sekoitettuun kuivalaastiin vesi ja sekoita tehokkaan porakoneen vispilällä. 10 minuutin sekoittamisen jälkeen laasti on notkeaa ja kiinnittyy hyvin. Kostuta reikää ja paina laastia reiän reunaan.

5. Kostuta alustaa säännöllisesti muurauksen ajan

Kuvassa pirskotetaan vettä maalausharjan avulla, voit käyttää myös suihkepulloa. Pääasia on, että alusta ei ime uudesta laastista kosteutta, jolloin se ei enää kiinnity.

6. Uusi laastipinta rakennetaan kerroksittain

Laasti heitetään pieninä nokareina ranneliikkeellä tai painetaan kiinni nokareittain. 1. kerroksen tulee olla melko ohut, jotta se ei ole liian painava. Seuraavat kerrokset tehdään vähän paksummiksi.

7. Silota viimeinen laastikerros

kostealla hiertimellä (pehmeä sieni). Laastin tulee olla kiinteää mutta yhä helposti työstettävissä. Työstä kevein pyörein liikkein laastipinta rapatun katon tasoon. VINKKI: Silota rajapinnat siveltimellä.