Näin korjaat ison reiän tiiliseinässä

Tiiliseinässä olevat syvät reiät pitää paikata. Isoa ja syvää koloa on vaikea täyttää pelkällä laastilla, sillä paksu laastikerros valuu herkästi seinää pitkin. Vanha tiilenpala helpottaa korjaamista ja pitää laastin paikallaan.

Korjaa nopeasti. Näin korjaat ison reiän tiiliseinässä.

Kolo on niin syvä, että laasti vajoaa tai valuu alas seinää pitkin, ellei apuna käytetä tiiltä.

Johdanto

Vanhan tiiliseinän korjaamiseen tarvitaan yleensä vain karkeaa korjauslaastia, jonka suurin jyväkoko on kaksi milliä. Korjauslaasti on suunnilleen samanlaista kuin muurauslaasti.

Pelkkä laasti ei kuitenkaan riitä yli kaksi senttiä syvien kolojen korjaamiseen. Paksu laastikerros vajoaa eli korjattu kohta painuu kuopalle kuivuessaan. Toinen ongelma on, ettei paksu laastikerros pysy reiässä vaan valuu alas seinää pitkin.

Lue lisää: Näin valitset oikean laastin

Ongelman voi ratkaista hitaasti lisäämällä laastia pari senttiä kerrallaan. Tavassa on se huono puoli, että laastin pitää kuivua seuraavaan päivään ennen seuraavan kerroksen levittämistä.

Kolon voi korjata myös työntämällä siihen sopivan tiilenpalan, johon laasti tarttuu kiinni. Siten korjatusta kohdasta tulee kestävä, ja laasti kuivuu nopeasti.

Tarvittavat työvälineet

  • Kivivasara
  • Laastikauha tai teräslasta
  • Sumutinpullo
  • Sieni

Ohjeet

01
Tee näin 5 Vaihe

1

Ota tiili ja lohkaise siitä reikään sopiva pala. Jätä tilaa laastille, jotta tiili tarttuu kiinni seinään.

2

Kostuta seinä sumutinpullolla tai märällä rätillä. Laasti tarttuu paremmin kiinni kosteaan seinään, eikä kostea seinä ime laastista kaikkea kosteutta.

3

Levitä reikään laastia ja paina tiili paikalleen. Yritä levittää laastia kolon reunoille asti, jotta tiili pysyy tukevasti paikallaan ja muodostaa tasaisen alustan pintarappaukselle.

4

Täytä reikä laastilla ja painele pinta tiiviiksi laastikauhalla. Jos reikä on laaja, voit levit- tää laastin teräslastalla.

5

Tasoita pinta kostealla sienellä tai hiertimellä. Anna laastin kuivua pari tuntia, mutta vain sen verran, että pintaan tulee pieni kolo, kun sitä painetaan sormella. Sienen ei pidä olla läpimärkä mutta niin kostea, että laasti tasoittuu.

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

    Muut lukevat juuri nyt …