Asenna ulkovalot itse

Ulkovalojen asentamiseen piti ennen tilata sähkömies, mutta ajat ovat muuttuneet. Matalavolttiset led-valot ja aurinkokennovalaisimet ovat muuttaneet ulkovalojen asentamisen jokamiehenoikeudeksi. Esittelemme joitakin valaisimia, jotka tuovat valoa syksyn pimeyteen.

Ulkovalojen tärkein tehtävä on valaista kulkuteitä, pääovea ja autokatosta sekä muita paikkoja, joissa liikutaan pimeään aikaan. Valojen pitää olla voimakkaat, mutta ne eivät saa häikäistä.

Ulkovaloilla on toinenkin käyttötarkoitus, sillä niillä voi korostaa talon ja pihan parhaita puolia. Kohdista ulkovalot johonkin sen sijaan, että yrität valaista kaiken mahdollisen. Harkitse hämäräkatkaisimia autokatokseen ja muihin paikkoihin, joissa valoja ei tarvita koko ajan. Ajattele myös sähkölaskua.

Ledit käyttävät todella vähän sähköä, ja kennolamput toimivat auringonvalolla.

Toimitus suosittelee: Onko kodissasi hyvä valo?

1. Konstsmide. Nelikulmainen led-maavalo

Maahan upotettava ulkovalaisin. Maavaloa voi käyttää moniin tarkoituksiin, ja sillä on kahden vuoden takuu.

Leveys 110 mm, pituus 110 mm, korkeus 150 mm, värit musta ja teräs.

Hinta: 52,24 euroa.

2. Amalfi. Spottivalaisin

Valaisinpaketissa on 4- wattinen led-valo, muuntaja ja 10-metrinen liitosjohto. Lisäksi valaisimen mukana toimitetaan neljä värikalvoa, joiden avulla valon väriä on mahdollista muuntaa.

Mitat: korkeus 36, leveys 8 ja syvyys 13 senttiä.

Hinta: 92 euroa.

3. Aurinkokennovalaisin Bright

Valaisimen voimakas led-lamppu syttyy automaattisesti illan hämärtyessä.

Valaisimen korkeus maan pinnasta on noin 50 senttiä.

4.North Light. Auringonvaloa yön pimeyteen

North Lightin lyhtypylväs loistaa yleensä himmeänä, mutta liiketunnistin sytyttää 18 kirkasta lediä. Aurinkokenno säästää energiaa. North Lightin kohdevalosarjan voi asentaa helposti esimerkiksi kaiteeseen. Valosarjan hinta on 7,99 euroa, lyhtypylväs 129 euroa.

5. Cube LED. Designvalaisimet seinälle

Kaksi kolmen watin lamppua valaisevat yön yli, mutta niiden käyttämä sähkö ei näy sähkölaskussa. Muuntajalle pitää vetää virtajohto, mutta lopusta selviät itse. Valaisinten mitat ovat 10x10x10 cm. Hinta: 207,5 euroa.

6. Androsin led-lamput. Led-lamput ruostumattomasta teräksestä

Lamput voi asentaa sekä maahan pihapolun varteen että kattoon räystään alle. Halkaisija 9,6 cm, korkeus 6,5 cm. Kolmen valon sarja maksaa verkossa 189 euroa.

7. North Light. Puutarhavalaisinsarja on harjattua terästä

Valaisimen mukana tulee kolme lämpimänvalkoista led-lamppua. Valaisimien korkeus maan pinnasta on noin 60 senttiä. Sarjassa on kahden metrin liitäntäjohto DIN-liittimellä ja kahden metrin johdot valaisinten välillä. Hinta: 49,95 euroa

8. Paros led-spotti. Valopisteitä terassille tai katoksen alle

Pienet lamput sopivat esimerkiksi terassin reunalle tai räystään alle. Lamppujen halkaisija on vain 2,6 ja korkeus 2,4 senttiä. Ruostumattomasta teräksestä valmistettu kymmenen lampun sarja maksaa verkkokaupassa 86,80 euroa.

Muut lukevat juuri nyt …