Lukijoiden parhaat ideat: Lisätilaa makuuhuoneeseen

Tee Itsen lukijoilla on kasapäin hyviä ideoita ja luovia ratkaisuja arkipäivän tilanteisiin. Tässä on neljä oivaa vinkkiä, joiden avulla saat makuuhuoneeseen lisää tilaa.

1. Säästä tilaa - nosta vuode ylös

"Koska asuntoni on pieni, rakensin vuoteen, jonka voi nostaa ylös. Näin se vie mahdollisimman vähän arvokasta lattiatilaa. Vuoteen koko on 140 x 200 cm ja se on kiinnitetty vanerista tehtyyn runkoon kahden samasta ”puusta” tehdyn korkean kaapin (kaikki Ikeasta) väliin. Kiinnitin kaappien väliin pohjasokkelin, jonka päällä sänky lepää ja toiseen päätyyn kaksi jalkaa. Kaapit on kiinnitetty seinään, ja säilytän niissä tyynyjä ja peittoja. Ruuvasin sängynrunkoon pari kädensijaa, jotta sänky on helpompi nostaa ylös ja laskea alas. Lisäksi porasin reiät rungon sivuihin ja molempiin kaappeihin, jotta vuoteen voi lukita pystyasentoon kummaltakin puolelta pelkästään kuusiokoloavaimella.

Vuoteelle tuli hintaa noin 250 €. C.P."

TOIMITUS SUOSITTELEE: Rakenna kaappisänky ja luo lisää lattiatilaa

Vuoteen voi nostaa ylös, jolloin se työntyy vain 40 cm ulos seinästä.

Korkeat kaapit on kiinnitetty seinään. Niissä säilytetään vuodevaatteita. Kiinnitin vuoteen pohjalle niiteillä kankaan, jotta se näyttää kauniimmalta myös yläasennossa.

2. KÄTEVÄ VUODE ja säilytystilaa

"Kun saimme lapsen, päätimme, että pienimmästä huoneesta tulee meidän makuuhuoneemme. Huone on vain 2 m leveä, joten mietimme, miten sen saisi kätevästi sisustetuksi. Keksimme rakentaa parivuoteen alle seinästä seinään ulottuvan alustan. Se nostaa vuodetta sen verran ylöspäin, että saimme vuoteen alle lokerikon vaatteita varten. Koska emme voineet kulkea vuoteen ympäri, sänkyä oli hankala petata. Keksimme kiinnittää päiväpeitteen vuoteen jalkopäähän ja kiinnittää pari narua peitteen toiseen päähän kumpaankin sivuun, jolloin peitteen saa kiinni sängynpäätyyn asennettuihin koukkuihin. Nyt peite on helppo ja nopea vetää tyynyjen päälle ja kiinnittää koukkuihin. Päädyn yllä olevalla hyllyllä on tilaa lampulle, herätyskellolle ja iltalukemiselle.L.J."

2 metriä leveä tila on hyödynnetty mahdollisimman hyvin.

Vuoteen alla on kaksi isoa laatikkoa. Ne liikkuvat pyörillä, joten ne on helppo rullata esiin.

3. Monitoiminen sängynpääty

"Vuoteeni sijaitsee vinokaton alla, joten tein sängynpäädystäni tavanomaista syvemmän ja vedin vuodetta hieman irti seinästä. Pääty toimii yöpöytänä, jolla on tilaa valaisimelle, ja sen ontelotilaan on työnnetty pyörillä varustettu hyllykkö, jonka voi vetää esiin. Sen hyllyille voi säilöä tavaroita . Vanerista rakennettu sängynpääty sahattiin mittaan jo liikkeessä. Siinä on etu- ja ylälevyt, jotka on yhdistetty rimalla. Ylälevy lepää seinään kiinnitetyn riman päällä. Kaksi päätykappaletta on asennettu kahden hyllykön (ostettu valmiina) päätyihin ja varustettu kahvoilla, jotta hyllyköt voi vetää esiin.B.H."

Vuode työntyy hieman seinästä irti kätevän päädyn takia. Pääty sisältää paljon säilytystilaa. Sängynpäätyyn on upotettu pyörällinen hyllykkö, jonka voi vetää esiin.

4. Kokoontaitettava vauvansänky

"Nelihenkinen perheemme täydentyi juuri uudella tulokkaalla. Meidän oli ajateltava luovasti vauvan vaatiman lisätilan järjestämiseksi, sillä asumme 60 m2:n huoneistossa. Rakensin vauvalle vuoteen oman sänkymme vierustalle. Vauvanvuode on tehty MDF-levystä ja rakennettu niin, että sen voi kiinnittää oman vuoteemme sivulle samaan tasoon patjojemme kanssa. Tämä helpottaa pienen kuopuksemme yöllistä ruokintaa. Rakenteen etuna on myös se, että vuoteen voi taittaa kokoon ja irrottaa päivän ajaksi. Vuode vie kokoontaitettuna vain 50 x 80 x 16 cm tilaa, joten sen saa helposti piiloon. Vuoteen päätyyn on kiinnitetty vedin ja toiseen päätyyn kumityynyt, jotta sitä on helppo käsitellä. Tämä edullinen lastensänky kestää enimmillään 20 kg:n painon.N.D."

Vauvanvuode ripustetaan yöksi parivuoteen sivulle. Vuoteen voi taittaa kokoon ja panna kaappiin päiväksi.

Vuodetta on tuettu molemmilta sivuilta kahdella kolmiolla, jotka myös ovat kokoontaitettavia.

    Muut lukevat juuri nyt …