Kaikkein kätevimmät kenkätelineet

Tuntuuko, että eteinen on tupaten täynnä kenkiä? Niin tuntui meistäkin - onneksi kunnon kenkäteline korjaa tilanteen. Mainiot lukijamme ovat kehittäneet luovia ratkaisuja, joilla kodin kengät ja saappaat saadaan kauniiseen ja kätevään järjestykseen.

Tee Itse kenkäteline

Kengät työnnetään kenkätelineen ylälevyn alle. Kengänkannat lepäävät listan päällä.

1. Kätevä kenkäteline seinälle

Tämä kenkäteline vie hyvin vähän tilaa ja on se helppo rakentaa. Mdf-levystä tehty teline koostuu takalevystä, joka on hieman kenkiä pidempi. Levyn etupuolelle on rakennettu itse teline, johon kenkien kärjet työnnetään.

Lisäksi telineen ylälevyn alle on kiinnitetty harjakset, jotka pitävät kengät paikallaan. Alareunassa puolestaan on lista, jonka päällä kengät lepäävät.

KATSO MYÖS: Kätevä eteishuonekalu

Kun kenkäteline on valmis, se kiinnitetään seinään. Telinettä on helppoa muokata tilan ja kenkämäärän mukaan. Tässä telineessä on tilaa neljälle kenkäparille. -A.J.

Tee Itse kenkäteline

Telineeseen on asennettu harjat, joihin kengät kiinnittyvät.

2. Liukuovinen kenkäkaappi

Kyllästyimme siihen, että eteisessä velloi kenkämeri. Tarvitsimme kenkäkaapin, johon saisi piiloon todella monta kenkäparia. Rakensin ratkaisun puusta. Tein neljä pitkänomaista laatikkoa, ja kokosin ne yhteen.

Jokaiseen laatikkoon mahtuu kolme kenkäparia, joten kaappiin mahtuu yhteensä 12 kengät. Kaappien liukuovet ovat maalattua levyä. Tein niihin reiät, jotta ovia on helppo vetää edestakaisin. Liukuovet kulkevat listojen takana. -L.H.

Tee Itse kenkäteline

Liukuovet liukuvat eteen kiinnitettyjen listojen takana. Reiät toimivat kätevinä kädensijoina.

3. Kenkäkaappi vetolaatikolla

Rakensin eteiseeni kätevän kenkäkaapin, jossa on tilaa myös likaisille jalkineille. Enää en joudu etsimään sanomalehtiä tai muita suoja-alustoja, kun joku perheemme jäsenistä saapuu kotiin saappaat ravassa.

RAKENNA ITSE: Fiksu kenkäkaappi

Käytin valmiina ostamaani kaappia, johon asensin tavallisen hyllyn sijaan alumiinilistat. Ne on kiinnitetty kahteen kaapin sivuihin kiinnitettyyn listaan. Alumiinilistojen alla on puinen laatikko, jonka voi vetää ulos saappaista pudonneen lian siivoamiseksi. -C.A.

Kengät lepäävät alumiiniputkilla, jolloin mahdollinen lika putoaa alla olevaan laatikkoon. Laatikko toimii kotelona, jonka voi vetää ulos ja tyhjentää.

4. Oviaukosta kenkäkaappi

Kun poistimme oviaukon käytöstä, jätimme oven paikalleen ja suljimme seinän toiselta puolelta. Oviaukosta syntyi näin kätevä kenkäkaappi pikkuhuoneeseen. Asensimme ”kaapin” karmien väliin pyörökeppejä, joiden varassa kengät lepäävät.

RAKENNA ITSE: Kenkäteline ovisyvennykseen

Alemmat kepit on kiinnitetty seinään, ja korot lepäävät niiden päällä. Toiset pyörökepit kiinnitettiin 15 cm alemmaksi karmin etureunaan. Näin saimme paljon lisätilaa kengille, ja kengät saatiin samalla hyvin piiloon. -O.H.

Tee Itse kenkäteline

Pyörökepit on kiinnitetty muovikiinnikkeisiin, joita käytetään mm. ripustustankoihin.

    Muut lukevat juuri nyt …