Vaatehuone tee se itse

Tässä upeassa vaatehuoneessa on reilusti tilaa. Mittojen mukaan tehdyt elementit sopivat vinon katon alle täydellisesti.

Vaatehuone - mittojen mukaan tehty vaatekaappi kahdelle

Yläkerran huoneen vinokattoiseen sivutilaan sisustettiin vaatehuone, jossa on niin paljon tilaa, että se toimii myös pukuhuoneena.

Nyt remonttia tekevän pariskunnan isovanhemmat tai ainakin edellisen sukupolven varakkaimmat olisivat pitäneet tällaista tilaa itsestäänselvyytenä jokaisessa kodissa. Sittemmin pukeutumishuone on matkannut Atlantin yli ja palannut amerikkalaisissa sisustuslehdissä takaisin Eurooppaan. Huonetilan tarkoitus on selkeä ja ymmärrettävä.

Kokonainen huone on omistettu vain vaatteille, jotka voidaan taitella hyllyille sekä ripustaa vapaasti esille. Näin ne ovat helposti päälle puettavina.

Halpa vaatehuone – tee se itse

Edelläkuvattu ratkaisu sopi tätä remonttia tekevälle pariskunnalle. Heidän talonsa yläkerrassa oli makuuhuone ja sen vieressä huonolla hyötysuhteella käytettyä sivutilaa, jossa vaatteet kamppailivat tilasta. Vaatteita oli vanhassa vaatekaapissa sekä myös kaikilla vapailla pinnoilla.

Makuuhuoneen ja sivutilan välinen seinä purettiin ja sivulle sisustettiin pukuhuone, johon asennettiin vaatetankoja, vetolaatikoita ja hyllyjä lattiasta kattoon. Lastulevykaapeista syntyi ruhtinaalliset tilat vaatteille. Sinne mahtuivat vetolaatikot ja vastakkaiselle puolelle vaatetangot sekä uudet hyllyköt.

Säästä rahaa tekemällä vaatekaappi itse

Vaatehuoneen rakentaminen saattaa tulla kalliiksi, jos työ teetetään ulkopuolisilla. Voit säästää osan hinnasta tekemällä vaatekaapin itse. Tämän vaatehuone maksoi kaikkine materiaaleineen noin 2000 euroa.

Lataa ohjeet ja katso, miten teet itse vaatehuoneen

Näissä ohjeissa näytetään, miten rakennat vaatehuoneen. Näet, miten:

  • sahaat seinään reiän
  • asennat liukuovet
  • kokoat vaatehuoneen elementit
  • teet lattialle sokkelin
  • kokoat ja viimeistelet vaatehuoneen