Roskakatos

Roskakatos, jätekatos, roskasuoja tai jätesuoja. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Nimityksestä riippumatta rumat jäteastiat pysyvät roskakatoksessa kätevästi piilossa katseilta. Lisäksi roskakatos suojaa niiltä sateelta ja lumelta. Täältä löydät inspiraatiota ja rakennusohjeita roskakatoksen tekemiseen.

  Piilota jäteastiat

  Roskakatos, jota kutsutaan myös roskasuojaksi tai jätekatokseksi, on talon viereen tehtynä sekä käytännöllinen että fiksu ratkaisu.

  Käytetystä nimityksestä riippumatta roskakatos pitää rumat jäteastiat kätevästi piilossa katseilta.

  Roskakatoksen rakentamisen ei onneksi tarvitse olla vaikeaa eikä kallista. Onnistunut lopputulos ei vaadi erityisiä timpurin taitoja, ja melko vähällä rahalla voi rakentaa ajanmukaisen roskakatoksen.

  Jäteastioiden suojaamisesta on monenlaista hyötyä, ja roskakatoksen voi rakentaa itse edullisesti ja vähällä vaivalla.

  Rakenna oma roskakatos

  Tyylikäs ja ajanmukainen roskakatos on siisti kätköpaikka jäteastioille.

  Roskakatoksen rakentaminen sujuu useimmiten vaivatta, eikä siitä tarvitse maksaa omaisuuksia. Yksinkertaisimmat ja edullisimmat roskakatokset tehdään halvoista puumateriaaleista. Voit myös muurata roskakatoksen, jos haluat siitä kestävämmän ja omannäköisen.

  Tältä sivulta löydät paljon ohjeita ja inspiraatiota roskakatoksen rakentamiseen.

  Roskakatos voi näyttää minkälaiselta tahansa, joten oman mielikuvituksen voi päästää mellastamaan lähes vapaasti.

  Katettu roskasuoja

  Roskakatosta tehdessä ei sovi juuttua miettimään vain ulkonäköä.

  Koska roskakatoksella on myös käytännöllinen tehtävä, jäteastioiden suojan pitää kestää muutakin kuin katsetta.

  Roskakatos suojaa jäteastioita vaihtuvilta sääolosuhteilta. Katettu roskasuoja on sekä tyylikäs että käytännöllinen.

  Katoksen rakentamisen hyöty piilee ennen kaikkea siinä, että jäteastiat ovat talvella suojassa lumelta, jolloin niitä ei tarvitse puhdistaa jokaisen lumisateen jälkeen.

  Näillä rakennusohjeilla voit tehdä hienon [katetun] roskakatoksen (https://teeitse.com/tehohoito/roskakatos/siististi-viimeistelty-jamera-jatekatos).

  Jäteastioille tarkoitetun suojan – myös katetun version – rakentaminen on helppoa. Roskakatoksen koko on helppo sovittaa ennen rakentamista sellaiseksi, että se sopii omiin tarpeisiin ja jäteastioiden määrälle.

  Roskakatoksen piirustus

  Rakennusoppaissamme on myös työpiirustukset, joista löydät roskakatoksen piirustuksen. Voit käyttää sitä katosta rakentaessa.

  Roskakatoksen voi tehdä todella monella tavalla, joten voit suunnitella, rakentaa ja maalata katoksen juuri sellaiseksi kuin haluat. Jäteastiat voi suojata edullisella katoksella, joka miellyttää myös silmää.