Lukijoiden kauniit jätesuojat

Jäteastia ei juuri korista pihamaata. Esittelemme tässä Tee Itse -lehden lukijoiden ehdotuksia kauniiksi, käytännöllisiksi ja kekseliäiksi jätesuojiksi.

Kaikki nämä ehdotukset jäteastioiden piilottamiseksi lähetettiin Tee Itse -lehden vuonna 2015 järjestämään kilpailuun. Katso kilpailun voittajat täältä: VOITTAJAT: Kaunein jätesuoja

Lisää kauniita jätesuojia

Jätesuojamme piti sointua yhteen talon ikkunoiden mahonkikarmien kanssa. Niinpä rakensin sen lehtikuusesta, joka käsiteltiin lopuksi ruskealla pigmentillä värjätyllä pellavaöljyllä.
H. Jensen

”Paikallisessa” kierrätyspisteessämme on itse jäteastian lisäksi neljä jätesäkkiä – eli omansa pahville, paperille, lasille ja pantillisille pakkauksille.

Kannessa on alakatto, jotta sadevesi ei pääse kastelemaan säkkejä. Jäteastian kannessa on mekanismi, jonka ansiosta kansi avautuu automaattisesti, kun suojan kansi avataan.
S. Svendsen

Tämä jätekatos on ollut käytössä vuosia. Siinä on saman katon alla oma paikkansa joka astialle ja myös muovisäkeille, jotka vaihdetaan kerran kuukaudessa.
R. Ølstad

Tämä jätesuoja rakennettiin viime kesänä isäpuoleni takapihalle.
N. Uschanoff

Jätesuojani etuseinässä on saranat, ja se pysyy paikallaan magneeteilla. Jäteastian kansi aukeaa koukun ja metalliketjun avulla samalla, kun ”seinä” avataan.
R. Rantanen

50 x 50 mm:n tolpat, paneeliseinä, kattopahvi ja luudanvarresta sahatut pyörökepit – siinä tämän jätesuojan pääraaka-aineet.
T. M. Okkonen

Tämä jätesuoja rakennettiin kiinteäksi osaksi aitaa. Porttia kuitenkin kohotettiin hieman maanpinnasta, että sen voi avata myös lumen peittäessä maan.
J. Rantinoja

Tämä jätesuoja rakennettiin pihapiirin muihin rakennuksiin sopivaksi. Suojan perusta on betonia ja seinät ponttilautaa. Katto on tehty kattopahvilla päällystetystä vanerista.
M. Lehtinen

Tämä jätesuoja on rakennettu kokonaisuudessaan kierrätysmateriaaleista.
M. Velin

Jätesuojani on 1,9 metriä korkea, 75 cm leveä ja 80 cm syvä. Se on rakennettu kahden kokoisista puista (45 x 70 mm ja 48 x 48 mm). Pohja ja seinät ovat 6 mm:n vaneria, ja koko suoja on maalattu samalla värillä.
J. P. Kulosaari

Tämä yksinkertainen jätesuoja on rakennettu muodoltaan, materiaaleiltaan ja väriltään ympäristöönsä sointuvaksi. Suojan alla oleva kiveys on punaista sementtilaattaa.
R. Mykrä

Tähän katokseen mahtuu kaksi astiaa ja irtonaiset jätteet. Seinissä ja portissa on ilmava ristikkorakenne, jotta hajut pääsevät tuulettumaan pois. Katossa on LED-lamppu, jotta jätteitä näkee viedä myös pimeässä.
J. Salonen

Rakensin tämän koristeellisen jätesuojan viime kesänä. Katon koristelun tein pistosahalla ja porakoneen terällä.
J. Johansson

Jätesuojani kahvat on tehty löytämistäni käppyräisistä koivunoksista. Tarkoitukseni oli laittaa oveen sydän. Naapurini kuitenkin kielsi sen, koska hän pelkäsi, että ihmiset voisivat erehtyä paikasta.
S. Fagerstedt

Jätesuojani perustuu Tee Itse -lehden rakennusohjeista saatuun inspiraatioon. Muutin kuitenkin kantta siten, ettei sitä tarvitse kannatella roskapussia jäteastiaan heittäessään. Pidikkeinä on pari listaa.
K. Bernström

Jätesuojassamme on ilmavat ristikkoseinät, joiden ansiosta sisälle ei muodostu pahoja hajuja. Itse koristelemamme portti on kaksiosainen, jotta jäteastioiden luo on helppo pääsy.
R. Pirttikangas

Muut lukevat juuri nyt …

Lisää samasta aiheesta Roskakatos