Ennen Allanin rakentamaa puuliiteriä polttopuut makasivat hieman siellä sun täällä piha-alueella. Kun klapeja oli laitettu suojapeitteenkin alle, nurmikolle ei jäänyt juuri tilaa – ja puut veivät jopa autolta tallipaikan. Allanin oli pakko harkita, aikooko hän tosissaan hyödyntää polttopuita talon lämmittämiseen, sillä siinä tapauksessa polttopuut oli saatava varastoitua kunnon liiteriin. Liiteriin piti saada tilaa kahden vuoden polttopuille, sillä sinne ei aina saa säilöttyä tuoretta puukuormaa poltettavaksi otettavien kuivien klapien tilalle. Tämän vuoksi liiteristä piti tehdä näin pitkä, Allan sanoo. Pitkänmallinen liiteri saatiin myös parhaiten piilotettua pihalle.

LUE LISÄÄ: Rakenna siisti katos halkopinon päälle

Toimitus suosittelee: Ovatko polttopuusi tarpeeksi kuivia?

Polttopuiden kosteusprosentin pitäisi laskea alle 18:n, ennen kuin niitä käytetään lämmittämiseen. Muuten puut eivät pala tarpeeksi kuumasti. Märkä puu savuaa enemmän kuin kuiva, ja noki tarttuu hormin sisäpintaan. Se voi johtaa hormipalon syttymiseen.

Siksi suosittelemme, että tarkistat puiden kosteusprosentin ennen lämmittämistä. Varmin tapa on käyttää kosteusmittaria.

JUURI NYT: Saat 2 numeroa Tee Itse -lehteä ja kuusitoimisen yleistunnistimen vain 14,90 eurolla. Säästät 57,30 euroa!

Kyllä kiitos: Näyttäkää tarjous minulle NYT!

Täältä voit katsoa videon kuusitoimisen yleistunnistimen toiminnoista