Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea

Huvimaja

On kesä ja aurinko paistaa, mutta illat ovat pitkiä. Lämpö haihtuu nopeasti ja ulkona tulee kylmä. Huvimaja pitää päivän lämmön tallessa pitkälle iltaan.

Huvimaja tarvitsee tukevan alustan

On tärkeää, että huvimajalla on tukeva alusta. Tämä huvimaja rakennetaan valetun perustuksen päälle, mutta voit rakentaa huvimajasi myös tukevien laattojen varaan. Voit halutessasi kiinnittää huvimajan maahan tolppakengillä. Se on hyvä ajatus etenkin tuulisilla paikoilla, jotta myrsky ei sieppaa majaa mukaansa.

Rakenna huvimaja itse valmiista osista

Suunnitteluun, piirtämiseen ja materiaalien ostamiseen menee paljon aikaa, jos rakennat huvimajasi alusta asti itse. Toinen vaihtoehto on ostaa huvimaja valmiina osina ja koota se viikonlopussa. Se tarkoittaa samalla sitä, että ehdit nauttia huvimajastasi enemmän.

Huvimaja valmiista osista

Tämä huvimaja ostettiin ruotsalaiselta Grästorpstuganilta. Se toimitettiin perille isoina elementteinä, jotka on helppo koota yhteen pakkauksen mukana tulevilla ruuveilla ja raudoilla sekä perusteellisen rakennusohjeen avulla. Huvimajan voi koota yksin, mutta se on helpompaa työkaverin kanssa.

Kokoa huvimajan katto maassa

Kun lattia ja seinät on koottu, on aika rakentaa katto. Katto kootaan maassa ja nostetaan paikalleen kokonaisena. Katelevyt kuuluvat pakkaukseen, mutta voit tehdä huvimajaan myös huopakaton.

Lataa huvimajan rakennusohjeet

Huvimajan kokoamisessa pitää olla hyvin tarkkana. Lataa rakennusohjeet, noudata niitä vaihe vaiheelta ja kokoa huvimaja viikonlopussa.