Kolmiomainen leikkimökki on lasten oma piilopaikka. Siinä voivat yöpyä myös kesä-vieraat, jos yöt ovat tarpeeksi lämpimiä.

Kolmiomainen leikkimökki on lasten oma piilopaikka. Siinä voivat yöpyä myös kesä-vieraat, jos yöt ovat tarpeeksi lämpimiä.

Jos haluat katon autokatokseen tai huvimajaan, tässä on ehdotus sen rakenteeksi. Se sopii vain pienehköille rakennuksille, joita ei eristetä eikä niissä välttämättä tarvita kiinteää lattiaa.

Käytimme kattorakennetta kolmiomaisen leikkimökin teossa. Esimerkki kuvaa kolmikulmaisen ratkaisun eri mahdollisuuksia.

Päädyt ovineen ja ikkuna-aukkoineen ja harjapuun voi koota valmiiksi ennen mökin pystytystä. Maja on nostettu pilareille hieman irti maasta, jotta se on suojassa kosteudelta.

Kolmiomainen muoto on tässä tapauksessa hyvä, koska sillä säästetään sivuseinien materiaalit ja majan rakentaminen on tosi helppoa. Sen tekee hyvinkin parina aurinkoisena viikonloppuna, ellei sitten samaan aikaan tarvitse leikata nurmikkoa, maalata taloa ja järjestää grillijuhlia koko suvulle.

Kattohuopa liimataan

Katteena on nikkariystävällinen tuote. Sitä ei kiinnitetä sulatettavalla bitumilla, vaan se liimataan ja naulataan kattoon, mikä on paljon helpompaa.

Katolle on tehty myös liukumäki. Liukumäki ja tikkaat on kiinnitetty toisiinsa ja ne ovat irrallaan katolla, joten ne voi nostaa tarvittaessa pois. Liukumäen pohjaksi käytettiin pala öljykarkaistua kovalevyä, joka kestää ulkokäyttöä.

Kolmiomaisen muodon korostamiseksi räystäät ja kaksi alinta lautaa on maalattu valkoisiksi. Jos haluat, voit antaa lasten määrät majan värit. Muuten puuosat voi maalata talomaalilla tai värillisellä puunsuojalla.

LATAA KOKO ARTIKKELI ja saat askel askeleelta -rakennusohjeet.

TÄRKEÄÄ: Varmista turvallisuus

Leikkimökin täytyy olla turvallinen lapsille. Siinä ei esimerkiksi saa olla aukkoja tai reikiä, joiden läpimitta on noin 9 cm ja 23 cm väliltä, jotta lapset eivät juutu niihin kiinni. Liukumäessä ei saa olla koloja tai teräviä kulmia, joihin vaatteet saattaisivat tarttua kiinni. Kaikki terävät reunat pitää pyöristää ja hioa sileiksi.

LUE MYÖS: Lapsen kokoinen luksusleikkimökki