Tässä ja seuraavassa numerossa tehdään Tee Itse -lehden suunnittelema erityisen upea leikkimökki, puuhakeskus, jossa on hauskaa tekemistä niin pienille kuin isommillekin lapsille.

Puinen leikkimökki, jonka voi tarvittaessa siirtää

Tämä leikkimökki on luotu kestämään – jopa niin kauan, että kun lapset kasvavat isoiksi ja mökki jää tarpeettomaksi, sen voi siirtää uuteen paikkaan uusien leikkijöiden iloksi.

Leikkimökki, joka muuntuu moneksi

Puinen leikkimökki saa lapset innostumaan, sillä sinne mahtuu kerralla monta leikkijää ja mökki tarjoaa mahdollisuudet monenlaisiin leikkeihin. Siinä, kun yksi lapsista liukuu palomiehenä alas tankoa pitkin, muut kiipeävät tikkaita ylös mökin toiseen kerrokseen tai leikkivät mökin sisällä.

Leikkimökki, jonka korkeuden voit päättää itse

Leikkimökin alla on paljon tilaa, ja lapset voivat keksiä monenlaisia leikkejä sekä mökin alustassa että ylhäällä mökissä.

Jos et halua rakentaa kovin korkeaa mökkiä, voit tehdä kannattelevista tolpista lyhyemmät. Tällöin mökin alle jäävässä tilassa voi säilyttää vaikkapa polttopuita tai lasten leikkiautoja. Voit toki rakentaa mökin myös suoraan maanpinnalle, jolloin tolppia ei tarvita.

Loput leikkimökin rakennusohjeet ovat toisessa artikkelissa, jonka löydät täältä: Nyt päästään muuttamaan