Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea

Tämä kasvihuone mahtuu lähes mihin tahansa. Se on tehty kehikoista, ja sen sisämitat ovat vain 795 x 795 mm. Kasvi-huoneeseen mahtuu kuitenkin peräti neljä kasvia, jotka tuottavat valtavasti tomaatteja ja kurkkuja.Kasvihuoneen rakenne on selkeä.

Sivut koostuvat neljästä samanlaisesta kehyksestä, jotka kootaan neljällä kulmatolpalla. Kehykset kiinnitetään tolppiin ruuveilla.On ehkä hieman liioiteltua sanoa, että sivukehykset ovat täysin yhdenmukaiset, sillä ovikehys poikkeaa hieman muista. Sitä kuitenkin työstetään ensi alkuun aivan kuten kolmea muu-takin kehystä, ja oviosa sahataan vasta lopuksi pois.

Kehysten yläosat tehdään yhtä kalteviksi. Kun kehykset on koottu, katto verhoillaan kolmiomaisella kehikolla, joka antaa kasvihuoneelle omanlaisensa ilmeen – ja tuo toki myös hieman lisähaastetta rakentajalle. Hyvä ilmanvaihto on tär-keää, varsinkin pienemmissä kasvihuoneissa.

Tämän vuoksi vain toinen kolmiomaisista kattoikkunoista kiinnitetään rakenteeseen. Toinen on saranoitu ensimmäiseen, jotta sen voi avata. Ikkunaan on kiinnitetty salpa, jolla se pysyy tuuletet-taessa auki.

LUE LISÄÄ: Varaslähtö kasvukauteen

TOIMITUS SUOSITTELEE: Rakenna itse hieno kasvihuone seinustalle