Sammal pois

Ongelma:

Nurmikollamme kasvaa sammalta alueella, jota vielä viime vuonna varjosti kolme suurta puuta. Kuvittelimme, että sammal katoaisi, kun nurmikko saa aurinkoa, mutta niin ei käynyt. Miten pääsemme siitä eroon?

Ratkaisu:

Keinoja on paljon, tässä tavallisinta:

1. Sähkökäyttöinen sammaleenpoistaja, jota kuljetetaan nurmikolla kuin ruohonleikkuria. Siinä on pienet "harjakset", jotka irrottavat sammalen nurmikkoa vahingoittamatta. Pari käsittelykertaa vuodessa riittää. Tämä on hellävaraisin menetelmä.

2. Pystyleikkuri on sammaleenpoistajaa tehokkaampi. Siinä on pystyterät, jotka uppoavat jonkin matkaa nurmikkoon, irrottavat sammalta ja ilmaavat nurmikon juuristoa, mikä heikentää sammalen kasvua. Pystyleikkurin jäljiltä nurmikko jää kurjaan kuntoon, mutta kaunistuu kuukaudessa.

LUE LISÄÄ: Sammaleenpoistaja vai pystyleikkuri nurmikolle?

Menetelmän valinta riippuu siitä, kuinka nopeita tuloksia haluat. Yhteistä niille kaikille on, että jäljelle jää aina alueita, joille on kylvettävä uusi nurmikko. Sammaleenpoiston voi tehdä, kun maan lämpötila on yli 7–8 astetta ja ruohon kasvukausi alkanut. Käytännössä tämä tarkoittaa joko syksyä, jolloin ruoho on ehtinyt saada vettä, tai toukokuuta. Sammal viihtyy ruohoa paremmin matalissa lämpötiloissa.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Pystyleikkuritesti

    Muut lukevat juuri nyt …