Testistä
Tämä testi oli siinä mielessä erikoinen, että kaikki koneet suoriutuivat siitä mallikkaasti. Eroja oli lähinnä yksityiskohdissa, ja ne näkyvät koneiden hinnoissa.
Eri koneilla leikatut ruohokaistaleet näyttivät käsittelyn jälkeen käytännössä samanlaisilta. Eri mallien käyttömukavuudessa ja leikkausleveydessä oli kuitenkin selviä eroja.
Nurmikon ilmaaminen sujuu sitä nopeammin, mitä leveämpi terä koneessa on. Nopeudesta on hyötyä, sillä nurmikon ilmaaminen on uskomattoman kovaa työtä. Siksi on tärkeää, että kahvojen ja nappien käyttäminen on mahdollisimman helppoa.
Pystyleikkurin valinta riippuu lopulta pihan koosta sekä siitä, kuinka vanha ja pahasti kovettunut nurmikko on. Valinta riippuu myös leikkaajan omista mieltymyksistä.
Tämä testi antaa hyvän kuvan siitä, mihin kunnon pystyleikkuri pystyy.
Näin pystyleikkurit testattiin
Kaikki mallit piti koota ennen käyttöä. Jos leikkurin mukana tuli sekä terä että sammaleenrepijä, koneeseen asennettiin aluksi terä.
Selvitimme, kuinka helppoa koneiden käyttäminen oli ja arvioimme, miten ne rasittivat selkää ja käsivarsia. Arvioimme, miten koneiden käyttö sujui yhdellä ja vasemmalla kädellä.
Tarkistimme pistorasian ja vedonestimen sekä arvioimme turvanappien tai -kahvan sijainnin suhteessa työntöaisaan.
Lopuksi ilmasimme koneilla iki vanhaa, kovettunutta nurmikkoa. Arvioimme irti revityn ruohon määrän ja sen, millaista jälkeä kone oli saanut aikaan.
LUE LISÄÄ: Testi: Akkurimmerit
Testasimme nämä 7 pystyleikkuria
- BILTEMA RS 32
- STIGA SV 415 E
- VIKING LE 540
- AL-KO COMBI CARE 36 E COMFORT
- MAKITA UV3200
- MTD OPTIMA 37 VE
- GARDENA EVC 1000
LATAA KOKO TESTI ja lue, mikä kone menestyi testissä parhaiten.
Lataa koko testi nyt
Lataa lehtiversio
Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.



Kirjaudu sisään tai osta käyttöoikeus, jotta voit ladata lehtiartikkelin