Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea
Halkopino suojaa terassia koko kesän, ja klapit pysyvät kuivana yksinkertaisen katoksen alla. Syksyn tullen puut on helppo kantaa sisälle.

Halkopino suojaa terassia koko kesän, ja klapit pysyvät kuivana yksinkertaisen katoksen alla. Syksyn tullen puut on helppo kantaa sisälle.

Halkopino voi olla paljon muutakin kuin siisti kasa polttopuita. Terassin vieressä pino suojaa tuulelta ja ohikulkijoiden uteliailta katseilta sekä toimii samalla hyvänä kukkalautana.

Kun kesä muuttuu syksyksi, on aika vetäytyä terassilta sohvan nurkkaan. Silloin on mukavaa, jos takkapuut ovat valmiina terassin oven edessä. Kuivuneet halot eivät kastu uudestaan, sillä pinon katto liikkuu alaspäin pinon mukana.

Pinon katto tehdään lankuista ja päällystetään huovalla. Katto kiinnitetään tolppiin. Tolppiin porataan reikiä, jotta kattoa voi laskea ja nostaa tarpeen mukaan.

Tässä esimerkissä terassin viereen lisätään yksi tolppa kahden vanhan tolpan väliin.

Lataa artikkeli ja lue fiksun tuulensuojan vaiheittaiset rakennusohjeet. Näytämme muun muassa sen, miten pinolle rakennetaan säädettävä ja katto.

LUE LISÄÄ: Suoja-aita terassille

Toimitus suosittelee: Ovatko polttopuusi tarpeeksi kuivia?

Polttopuiden kosteusprosentin pitäisi laskea alle 18:n, ennen kuin niitä käytetään lämmittämiseen. Muuten puut eivät pala tarpeeksi kuumasti. Märkä puu savuaa enemmän kuin kuiva, ja noki tarttuu hormin sisäpintaan. Se voi johtaa hormipalon syttymiseen.

Siksi suosittelemme, että tarkistat puiden kosteusprosentin ennen lämmittämistä. Varmin tapa on käyttää kosteusmittaria.

JUURI NYT: Saat 2 numeroa Tee Itse -lehteä ja kuusitoimisen yleistunnistimen vain 14,90 eurolla. Säästät 57,30 euroa!

Kyllä kiitos: Näyttäkää tarjous minulle NYT!

Täältä voit katsoa videon kuusitoimisen yleistunnistimen toiminnoista