Pidempään kestävä aita

Useimmat aidat ja portit lahoavat alhaalta päin, mikä voitaisiin välttää. Jos sahaat aitalautojen alareunat viistoon, vesi valuu alas, eikä puu jää yhtä kosteaksi. Näytämme, miten helposti voit korjata aidan pikku virheet.

Vaikeusaste
Vie aikaa
30 minuuttia
Hinta
0 euroa

Johdanto

Aidan pystyrimat on sahattu päädyistä suoraan kulmaan, eikä niitä ole maalattu, joten rimojen päädyt imevät ahnaasti vettä. Tämän seurauksena rimat lahoavat nopeasti. Onneksi tilanteen voi korjata.Tätä keinoa voi käyttää sekä uuteen että vanhaan piha-aitaan.

Aidan alareunaa ei voi sahata silloin, kun aita on paikallaan. Mutta jos aitasi on kuvissa nähtävän kaltainen, se irtoaa helposti elementeittäin. Jos purat kaikki elementit yhdellä kertaa, muista merkitä ne, jotta tiedät, mihin järjestykseen ne on asennettava. Tämän jälkeen voit ryhtyä sahaamaan.

ONGELMA:
Aidan alareunat on sahattu suoraan. Vesi ei valu niiltä pois, ja puu lahoaa nopeasti.

RATKAISU:
Kun alareuna on sahattu viistoon, vesi tippuu pois ja aita kestää pidempään.

Vie aikaa

Noin 30 minuuttia/ aitaelementti

Hinta

Aika on toki rahaa, mutta juuri muuta kuin aikaa tämä hanke ei vaadi.

Vaikeusaste

Pyörösahan ja ohjainkiskon avulla tehtävästä selviää helposti.

Ohjeet

01
Helppo tehtävä 5 Vaihe

Aidan pystyrimat on sahattu päädyistä suoraan kulmaan, eikä niitä ole maalattu, joten rimojen päädyt imevät ahnaasti vettä. Tämän seurauksena rimat lahoavat nopeasti.

Onneksi tilanteen voi korjata. Tätä keinoa voi käyttää sekä uuteen että vanhaan piha-aitaan.

Aidan alareunaa ei voi sahata silloin, kun aita on paikallaan. Mutta jos aitasi on kuvissa nähtävän kaltainen, se irtoaa helposti elementeittäin.

Jos purat kaikki elementit yhdellä kertaa, muista merkitä ne, jotta tiedät, mihin järjestykseen ne on asennettava. Tämän jälkeen voit ryhtyä sahaamaan.

1

Pura aita ensin elementeittäin. Portin saa yleensä nostettua pois, ja elementtien irrotus tapahtuu useimmiten irrottamalla vaakalautojen ruuvikiinnitys sivuista. Merkitse elementtien järjestys.

2

Ota mitta aidan etupuolelta niin, että saat sahattua rimoista 3 mm pois 20°:n kulmassa. Tämän voit tehdä käsisahalla, mutta pyörösahaa ja ohjainkiskoa käyttämällä työ sujuu helposti ja ripeästi.

3

Sahaa nyt viistoon kiskon mukaan. Kun sahaat pyörösahalla ohjainkiskoa seuraten viistoon, on tärkeää, että pitelet sahaa vasemmalla kädellä koko ajan kiskoa vasten, jotta se ei luista.

4

Hio sahaamasi reunat. Kaikkien reunojen pitää olla sileitä ja siistejä, ennen kuin ne maalataan. Sivele pohjustusöljyä kaikille viistopinnoille, ennen kuin maalaat ne.

5

Maalaa pariin kertaan. Päätypuu pitää maalata pariin kertaan, koska sitä ei todennäköisesti tämän jälkeen enää maalata. Kun aita on jälleen pystytetty, rimojen alapäätyjä ei enää tule ajatelleeksi.

    Muut lukevat juuri nyt …