Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Pidempään kestävä aita

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Useimmat aidat ja portit lahoavat alhaalta päin, mikä voitaisiin välttää. Jos sahaat aitalautojen alareunat viistoon, vesi valuu alas, eikä puu jää yhtä kosteaksi. Näytämme, miten helposti voit korjata aidan pikku virheet.

Vaikeusaste
Vie aikaa
30 minuuttia
Hinta
0 euroa
Kun aitaelementit on irrotettu, rimojen alareunat on helppo sahata pyörösahalla ja ohjainkiskolla viistoon.

Johdanto

Aidan pystyrimat on sahattu päädyistä suoraan kulmaan, eikä niitä ole maalattu, joten rimojen päädyt imevät ahnaasti vettä. Tämän seurauksena rimat lahoavat nopeasti. Onneksi tilanteen voi korjata.Tätä keinoa voi käyttää sekä uuteen että vanhaan piha-aitaan.

Aidan alareunaa ei voi sahata silloin, kun aita on paikallaan. Mutta jos aitasi on kuvissa nähtävän kaltainen, se irtoaa helposti elementeittäin. Jos purat kaikki elementit yhdellä kertaa, muista merkitä ne, jotta tiedät, mihin järjestykseen ne on asennettava. Tämän jälkeen voit ryhtyä sahaamaan.

Ohjeet

Helppo tehtävä

Lukittu sisältö

Kirjaudu sisään tai osta käyttöoikeus, jotta voit lukea kappaleen

Aidan pystyrimat on sahattu päädyistä suoraan kulmaan, eikä niitä ole maalattu, joten rimojen päädyt imevät ahnaasti vettä. Tämän seurauksena rimat lahoavat nopeasti.

Onneksi tilanteen voi korjata. Tätä keinoa voi käyttää sekä uuteen että vanhaan piha-aitaan.

Aidan alareunaa ei voi sahata silloin, kun aita on paikallaan. Mutta jos aitasi on kuvissa nähtävän kaltainen, se irtoaa helposti elementeittäin.

Jos purat kaikki elementit yhdellä kertaa, muista merkitä ne, jotta tiedät, mihin järjestykseen ne on asennettava. Tämän jälkeen voit ryhtyä sahaamaan.

1

Pura aita ensin elementeittäin. Portin saa yleensä nostettua pois, ja elementtien irrotus tapahtuu useimmiten irrottamalla vaakalautojen ruuvikiinnitys sivuista. Merkitse elementtien järjestys.

2

Ota mitta aidan etupuolelta niin, että saat sahattua rimoista 3 mm pois 20°:n kulmassa. Tämän voit tehdä käsisahalla, mutta pyörösahaa ja ohjainkiskoa käyttämällä työ sujuu helposti ja ripeästi.

3

Sahaa nyt viistoon kiskon mukaan. Kun sahaat pyörösahalla ohjainkiskoa seuraten viistoon, on tärkeää, että pitelet sahaa vasemmalla kädellä koko ajan kiskoa vasten, jotta se ei luista.

4

Hio sahaamasi reunat. Kaikkien reunojen pitää olla sileitä ja siistejä, ennen kuin ne maalataan. Sivele pohjustusöljyä kaikille viistopinnoille, ennen kuin maalaat ne.

5

Maalaa pariin kertaan. Päätypuu pitää maalata pariin kertaan, koska sitä ei todennäköisesti tämän jälkeen enää maalata. Kun aita on jälleen pystytetty, rimojen alapäätyjä ei enää tule ajatelleeksi.

Vie aikaa

Noin 30 minuuttia/ aitaelementti

Hinta

Aika on toki rahaa, mutta juuri muuta kuin aikaa tämä hanke ei vaadi.

Vaikeusaste

Pyörösahan ja ohjainkiskon avulla tehtävästä selviää helposti.

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Korjaukset: Pidempään kestävä aita
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin