Video
Helppo
Vaikea

Aidan pystyrimat on sahattu päädyistä suoraan kulmaan, eikä niitä ole maalattu, joten rimojen päädyt imevät ahnaasti vettä. Tämän seurauksena rimat lahoavat nopeasti. Onneksi tilanteen voi korjata.Tätä keinoa voi käyttää sekä uuteen että vanhaan piha-aitaan.

Aidan alareunaa ei voi sahata silloin, kun aita on paikallaan. Mutta jos aitasi on kuvissa nähtävän kaltainen, se irtoaa helposti elementeittäin. Jos purat kaikki elementit yhdellä kertaa, muista merkitä ne, jotta tiedät, mihin järjestykseen ne on asennettava. Tämän jälkeen voit ryhtyä sahaamaan.

ONGELMA

Aidan alareunat on sahattu suoraan. Vesi ei valu niiltä pois, ja puu lahoaa nopeasti.

RATKAISU

Kun alareuna on sahattu viistoon, vesi tippuu pois ja aita kestää pidempään.

Kun aitaelementit on irrotettu, rimojen alareunat on helppo sahata pyörösahalla ja ohjainkiskolla viistoon.

HELPPO TEHTÄVÄ:

1. Pura aita ensin elementeittäin

Portin saa yleensä nostettua pois, ja elementtien irrotus tapahtuu useimmiten irrottamalla vaakalautojen ruuvikiinnitys sivuista. Merkitse elementtien järjestys.

2. Ota mitta aidan etupuolelta niin

että saat sahattua rimoista 3 mm pois 20°:n kulmassa. Tämän voit tehdä käsisahalla, mutta pyörösahaa ja ohjainkiskoa käyttämällä työ sujuu helposti ja ripeästi.

3. Sahaa nyt viistoon kiskon mukaan

Kun sahaat pyörösahalla ohjainkiskoa seuraten viistoon, on tärkeää, että pitelet sahaa vasemmalla kädellä koko ajan kiskoa vasten, jotta se ei luista.

4. Hio sahaamasi reunat

Kaikkien reunojen pitää olla sileitä ja siistejä, ennen kuin ne maalataan. Sivele pohjustusöljyä kaikille viistopinnoille, ennen kuin maalaat ne.

5. Maalaa pariin kertaan

Päätypuu pitää maalata pariin kertaan, koska sitä ei todennäköisesti tämän jälkeen enää maalata. Kun aita on jälleen pystytetty, rimojen alapäätyjä ei enää tule ajatelleeksi.