Muista varmistua maalia tai puunsuoja-ainetta ostaessasi, että se soveltuu ruiskumaalattavaksi. Voit tietenkin myös ohentaa tavallista maalia tai puunsuoja-ainetta. Monien ruiskupistoolien mukana toimitetaan ohjeet ja tiedot ohennussuhteesta.

Ruiskutettavan aiheen pitää olla ohutta. Vesipohjaiset maalit voi tietenkin ohentaa vedellä, öljypohjaiset taas tärpätillä. Sekoita huolellisesti ennen ruiskutuksen aloittamista. Maali leviää paljon suuremmalle alueelle kuin uskoisikaan.

Ulkonakin on siksi käytettävä hengityssuojainta. Paperinen maski ei riitä. Hyvä hengitysuojain maksaa vain muutaman kympin. Tärkeintä ruiskumaalauksessa on varoa ruiskuttamasta liian paksua kerrosta, ja niin helposti tapahtuu, jos seisot liian lähellä kohdetta Koska ruiskupistooleita on monenlaisia, ei voi antaa mitään yleisohjetta sopivasta etäisyydestä.

Toimi valmistajan ohjeiden mukaan ja liikuttele pistoolia pitkin ja sulavin liikkein. Yksi käsittely ei välttämättä riitä, mutta kannattaa mieluummin antaa ensimmäisen kerroksen kuivua ja toistaa käsittely sitten. Toisen, ohuen kerroksen ruiskuttaminen ei kestä kauan. Myös lopputulos on moitteeton.

Toimitus suosittelee: Tarkista kosteus ennen maalaamista!

Ulkona olevien puiden kosteusprosentin pitää olla alle 18, ennen kuin niitä voi maalata. Jos puut ovat kosteampia, kosteus jää puun sisään. Vesi löytää aina tiensä ulos, joten maalaamiseen käytetty vaiva menee hukkaan, kun maali rapisee irti muutamassa kuukaudessa.

Siksi suosittelemme, että käytät kosteusmittaria ennen maalaamista.

JUURI NYT: Saat 2 numeroa Tee Itse -lehteä ja kuusitoimisen yleistunnistimen vain 14,90 eurolla. Säästät 57,30 euroa!

Kyllä kiitos: Näyttäkää tarjous minulle NYT!

Täältä näet videon kuusitoimisen yleistunnistimen toiminnoista:

LUE LISÄÄ: Tämän takia kannattaa omistaa kosteusmittari