Upeat seinät betonimaalilla

Contego-betonipinnoite antaa seinille, lattialle ja kalusteille tyylikkään betonimaisen pinnan. Työn jälki ja leiskuvat harmaan sävyt näyttävät todella tyylikkäiltä. Tärkeintä on olla huolellinen ja luottaa itseensä.

Conteco on notkeaa erikoisbetonia. Valmiiksi sekoitettu pinnoite on ohut ja juokseva seos, jonka koostumus muistuttaa maalia. Pinnoitetta voi levittää sekä telalla että pensselillä.

Pinnoitteen valmistamiseen ja sillä maalaamiseen tarvitaan useita erilaisia tuotteita. Tässä jutussa käytettävän maalin valmistamiseen tarvittiin kuutta eri ainesosaa, jotka piti levittää seinälle tai sekoittaa maaliin juuri oikeassa suhteessa ja järjestyksessä. Onneksi maalin mukana tulee ohjeet, jotka kertovat, mitä missäkin vaiheessa pitää tehdä.

Älä epäröi – kaikki menee hyvin!

Pyrimme saamaan seinään samanlaisen loimuavan pinnan kuin teräslastalla tasoitetussa betoniseinässä. Se ei kuitenkaan tuntunut onnistuvan. Seinään ei tullut minkäänlaista pintakuviota, kun siihen levitettiin kaksi ohutta maalikerrosta. Pinta alkoi näyttää oikealta vasta, kun seinän annettiin kuivua. Lopputulos näyttää hyvältä, mutta sokkona maalaaminen koettelee hermoja.

Toimitus suosittelee: 10 tavallista maalausvirhettä – näin vältät ne

Tarvitset näitä

Conteco-betonipinnoitteen tekemiseen ja sillä maalaamiseen tarvitaan useita eri aineita. Tämän keittiön maalaamisessa tarvittiin kaikkiaan kuutta ainetta.

Onneksi Contecolla on hyvät kotisivut joilla on menekkilaskuri eri aineille. Laskuri kertoo, kuinka paljon mitäkin ainetta tarvitaan. Conteco-tuotteita voi tilata samasta osoitteesta.

https://conteco.dk/en/

Noin 10 neliön kokoisen seinän maalaamiseen tarvitaan näitä:

  • 1 x Beton Medium, 5 kg
  • 4 x Beton Fine, 1 kg
  • 1 x Mix & Primer, 5 l
  • 1 x Color Sustainer, 500 ml
  • 2 x Beton Sealer (sis. kovetin), 1 080 ml
  • 1 x Beton Color-väripigmenttiä 50 g

Tee näin

1

Käsittele seinä Mix & Primer -pohjusteella. Voit levittää pohjusteen telalla tai pensselillä. Muista suojata lattia hyvin, ennen kuin aloitat.

2

Kaada värijauhe paljuun ja sekoita väri betonijauheeseen vispilällä. Muista hengityssuojain! Sekoita huolellisesti, jotta jauheet sekoittuvat kunnolla.

3

Kaada paljuun oikea määrä Mix & Primer -pohjustetta (2 osaa jauhetta 1 osaan vettä) ja sekoita pinnoite vispilällä. Anna seoksen tekeytyä noin kymmenen minuutin ajan.

4

Levitä pinnoite seinälle. Se on helpointa pensselillä. Liikuta pensseliä eri suuntiin.

5

Tasoita pinta teräslastalla. Lasta tekee seinään leiskuvan pinnan, joka tulee esiin vasta myöhemmin. Anna betonin kuivua tunnin ajan ennen toisen kerroksen levittämistä. 5

6

Kostuta ensimmäinen kerros sumutinpullolla. Levitä toinen betonikerros samalla tavalla kuin vaiheissa 4 ja 5. Anna seinän kuivua vähintään 12 tunnin ajan.

7

Sumuta Color Sustainer -pinnoitetta. Hiero neste kunnolla seinään rätillä. Anna nesteen kuivua vähintään 90 minuutin ajan.

8

Levitä Beton Sealer - pinnoite, jotta seinä hylkii vettä ja rasvaa. Veden- ja rasvankestävyys on tärkeää etenkin keittiössä ja kylpyhuoneessa.